Zobacz pełn± wersję : jak poprawić dĽwięk turbo b16
Witam, pytanie do znawców, jak dodać dĽwięk ala subaru wrx do dolozonego turbo w b16? Na niskich żeby było słychać ten warkot. I zeby było słychać ten syk w okolicach 4-6 tys obr jaki daje kolektor 4-1 wydechowy w b serii?
Ten syk to daje bov a nie kolektor... Chyba ze zyje cale zycie w bledzie. A dzwieku subaru nie uzyskasz bo boxer to boxer tylko on tak chodzi.
Proponuje zagrać w inn± gre, bo chyba w Gran Turismo 6 niema takiej opcji
Kolektor roznoodleglosciowy
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Boxer bulgocze ze wzgledu na kolektor wydechowy, a nie sam± budowe boxera, musialbys policzyc kolektor wydechowy tak, aby dla dwóch cylindrów byl podobny stosunek roznicy dlugosci kanalów jak masz w Subaru. A wlasciwie,
Chodzi mi ze w silniku wolnossacym b16 z kolektorem 4-1 na 3 tłumikach przelotowych chodzi cicho ale fajnie burczy na niskich obrotach jak subaru (wiadomo ze nie tak samo ale podobnie) i czy da się uzyskać to przy silniku b16 z turbem? I oczywi¶cie ze wymy¶liłem to graj±c w jakie¶ durne gry typu NFS. Dzieki
Gdzie¶ chyba na forum Prelude czytałem o takim kolektorze o różnej długo¶ci kanałów i dĽwięk faktycznie był bardzo podobny do Subaru
A jak by baranek zmontował? A nie jaki¶ żeliwny czy co¶ w tym stylu?