Zobacz pełną wersję : Jak odpalić silnik z hondy Civic 1.4 96 r wyjety z auta, podłączenie kabli
Chce odpalić wyjety silnik z auta, silnik to d14a3. Jak to podłączyć by udało się go odpalić. Mam wyjeta stacyjke z immo, moduł oraz komputer
Wiązka, akumulator, aparat zapłonowy z kablami, kolektor ssący z osprzętem, pompa paliwa, rozrusznik z przynajmniej połową obudowy ze skrzyni i zamachem, może coś tam jeszcze. Co chciałbyś uzyskać przez odpalenie silnika na palecie? Sam fakt czy odpala? Jak ma jakąś kompresje, paliwo i iskrę to pewnie że odpali, wszystkie inne rzeczy wychodzą po rozgrzaniu, obciążeniu, więc daj sobie spokój.
Bardziej jestem nastawiony na to czy mi elektryka działa, chodzi mi by rozrusznik zaczął kręcić
Rozrusznik potrzebuje masę, +12 i steruje się +12 do cewki. Silnik Ci do odpalenia rozrusznika nie potrzebny.
Podłączyłem stacyjke, komp i immo i nadal zero rezultatu. Gdzie podłączyć masę i czy potrzebna jest mi skrzynka bezpiecznikow jeśli tak to która i co tam mam podłączyć. Potrzebuję tylko podstawowe funkcje silnika, bez zbędnych wiązek elektryki tzn bez licznika świateł itp. Silnik będzie wrzucony do buggy
Pisz do usera Wiesko http://civicklub.pl/forum/member.php?48681-wiesko1261 przerabial temat buggy to moze da Ci jakies wskazowki jak to ugryzc