Zobacz pełną wersję : Civic VII 1.7 cdti swap
Witam. Chodzi mi po głowie dziwny pomysł, aczkowiek wole dopytać na samym wstępie:
czy fizycznie mozliwe jest wlozenie swapa silnika:
2.2 cdti N22 z UFO zamiast 1.7 cdti do VII gen. EP4 2004r. ?
Czy taka opcja, jeśli jest to w ogole mozliwe, wymaga wielu przeróbek i dużych kosztów?
Pozdrawiam.
dac się da wszytsko.
ale do zmiany mocowania. skrzynia. komp. wiązka itd.
te silniki są całkowicie inne. 1.7 to isuzu 2.2 to już honda.
Jak myślisz, ma to racje bytu? Generalnie pomyslalem o takim swapie pomodzonym (intercooler, wydech, strojenie) na +/- 180/190KM. Niuty wtedy tez dosyć ładnie idą w gore. Nie spotkałem sie jeszcze nigdy z takim swapem w EP, dlatego uważam to rozwiązanie za ciekawe. Łączny koszt włożenia 2.2 cdti do budy 7-ki z częściami i robocizna ciekawe w jakiej kwocie by sie zamknął.
Dużo roboty jest przy swapie z d17 na k20 czy też z d16 ep na k20 :D A swap z 1.7 cdti na 2.2 to myślę ze nikt tego nie robił,co za tym idzie,może być rzeźby w uj :) I ciekawe czy się zmieści :) Zadaj pytanie na fejsie,tam jest dużo typów może coś podpowiedzą :)
osobiscie nie polecam wkladalem swapowalem k20a3 dieslem jezdzilem zagladalem tu i tam do ktorego wozu to wlozyc , jak chcesz sie bawic z tym 1,7 to k20 badz k24 skompletujesz na spoko w okolo 3 do 5 tys zalezy jaki sobie swap upatrzysz wlozyc tam diesla z 8 gena moze byc nieoplacalne chyba ze opcja tylko na diesla