Zobacz pełną wersję : Przeguby B seria
michalkazanice
05-05-17, 01:26
Po żmudnych poszukiwaniach nie znalazłem odpowiedzi na pytanie:
Jakie przeguby zewnętrzne założyć do B serii?
Prócz sieczki z allegro i ofert typu Blueprint dostałem ofertę na HDK w cenie 460 zl za sztukę, co trochę zbiło mnie z tropu.
Jakieś propozycje ? Miłe widziane linki bądź podpowiedzi skąd kupić.
Po żmudnych poszukiwaniach nie znalazłem odpowiedzi na pytanie:
Jakie przeguby zewnętrzne założyć do B serii?
Prócz sieczki z allegro i ofert typu Blueprint dostałem ofertę na HDK w cenie 460 zl za sztukę, co trochę zbiło mnie z tropu.
Jakieś propozycje ? Miłe widziane linki bądź podpowiedzi skąd kupić.
Ty weź kup przeguby w jdm shopie czy innym podobnym, płaciłem 95zl/szt i latają bezproblemowo do dziś to nie rozumiem po co wydawać tyle hajsu na zwykły przegub [emoji41]
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ja kupowałem u siebie 1,5 roku temu przeguby zewnętrzne GSP. Cenowo - raczej połowa stawki. Ok. 20 000 km w B serii i jeżdżą. Podobno w zbliżonej cenie niezłe jest też Metelli. Przegub to jedno, a staranność przy montażu to drugie. Ważna jest również jakość gumy i smaru. Nawet najlepsze przeguby się rozsypią, jeśli w środku pojawi się syf.
michalkazanice
05-05-17, 14:50
Macie rację, tylko że będzie to jeździło z B20 o mocy ponad 250 KM i nie chciałbym co 500 km zmieniać przegubów...
A co to zmienia, że będzie to 250hp?
Dobry jakościowo przegub wraz z dobrą gumą, smar można samemu kupić osobno porządny np: taki z MoS2, prawidłowy i czysty montaż - będzie jeździło bezproblemowo.
michalkazanice
05-05-17, 15:48
Zmienia jedynie, albo aż tyle, że będzie miał więcej roboty na zakrętach.
Właśnie dlatego szukam dobrego jakościowo przegubu i mam nadzieję, że ktoś mi tu taki doradzi :)
Bez przesady, B20 to nie jest potwór rwący przeguby i półosie. Na pewno w porównaniu do D14 jest przepaść, ale przegub sam z siebie raczej się nie wysypie Jeśli jednak zamierzasz notorycznie strzelać ze sprzęgła i startować ze skręconych kół to chyba wszystko się podda. W takim układzie myślałbym też o wzmacnianych półosiach.
Podstawa to nie kupić najtańszego badziewia i dobrze to zamontować.