Zobacz pełną wersję : Brzeczenie przy nacisnietym sprzegle
Taki problemik - wcisniete sprzeglo i wysokie obroty powoduje cos w rodzaju rezonansu i brzeczenia. Sprzeglo wycisniete, brak. Co to jest? jakas poduszka?
Podepnę się pod temat. U mnie jest na odwrót - dziwny dzwiek gdy jest wycisniete, a jak wcisne to go nie ma :D d13b2
ja mam jak Free..... nie wiem co to jest:( jak dojdziesz z tym problemem daj znac
kolega straznik moze miec obluzowana oslone od katalizatora i przy pewnych czestotliwosciach drgania moga sie nasilac... tylko to mi pasuje jak cos ci brzeczy....
a panowie free i brzolo powinni szukac bo o tym bylo... jesli ten dziwny dzwiek to swoisty szum, to wskazuje na lozysko w skrzyni biegow.
ja obstawia ze to lozysko od sprzegla
Miałem to u siebie, jak wcisne chodzi na "luzie" to brzęczy, jak wcisne sprzęgło to cisza.
Tak jak mówił zoy - łożysko od sprzęgła.
Mam podobnie.
Jak wciskam sprzęgło to robi się cisza. U mnie po prostu skrzynia się kończy :(
a ile moze kosztować takie łozysko i czy tylko serwis ma taka czesc. u mnie biegi wchodza idealnie tylko brzeczy
to lozysko mozna kupic od60 do 160zl reszta to robocizna, (czesto wyjecie skrzyni to 200zl rozebranie i wymiana lozska jeszcze z 200 i sumka sie uzbiera.
200 pln za wyjecie skrzyni to dobra cena...w wawie krzycza tak 400-500
to lozysko mozna kupic od60 do 160zl reszta to robocizna, (czesto wyjecie skrzyni to 200zl rozebranie i wymiana lozska jeszcze z 200 i sumka sie uzbiera.
zamiennik :
lozysko, docisk, sprzeglo w MKS 260 zl (chyba Nipras)
SACHS:
lozysko, docisk, sprzeglo 650 zl
nigdy nie wymienialem osobno lozyska, wiec nie mam pojecia jaki to koszt.
Jeśli szumi przy nie wciśniętym pedale sprzęgła a przestaje przy wciśniętym to łożysko na wałku atakującym, a jeśli chodzi o brzęczenie to najprawdopodobniej, jak kilka postów wcześniej było napisane osłona katalizatora.
zamiennik :
lozysko, docisk, sprzeglo w MKS 260 zl (chyba Nipras)
SACHS:
lozysko, docisk, sprzeglo 650 zl
nigdy nie wymienialem osobno lozyska, wiec nie mam pojecia jaki to koszt.
kolego ale ja nie mowie o lozysku wyciskowym...:rolleyes:
ja mowie o lozysku na walku atakujacym w skrzyni
Jeśli szumi przy nie wciśniętym pedale sprzęgła a przestaje przy wciśniętym to łożysko na wałku atakującym, a jeśli chodzi o brzęczenie to najprawdopodobniej, jak kilka postów wcześniej było napisane osłona katalizatora.
sprosutje bo cos ci nie wyszlo:p:D(literowka)
jak szumi przy wycisnietym a przestaje przy wcisnietym to lozysko na walku atakujacym, jak na odwrut to lozysko oporowe na sprzegle
200 pln za wyjecie skrzyni to dobra cena...w wawie krzycza tak 400-500
mowie jak jest w lodzi... hmm.. skoro wy warszawiacy przyjezdzacie do nas spac:D, to przyjezdzajcie tez naprawiac auta:D
jak wymienialem sprzeglo to za czesci i wymiane w VTECu(jeden z lepszych warsztatow w lodzi) zaplacilem 700zl