Zobacz pełną wersję : Poszukiwany elektryk do reedukcji wiązki kabli od Civica VI
Buduje buggiego na bazie silnika d14a3, mam już kable z całego auta, ale kieruje teraz do Was pytanie co jeszcze z elektryki mi jest potrzebne by wpelni odpalić ten silnik. Może ktoś mi podpowie, z góry dziękuję za pomoc
A możesz doprecyzować pytanie? Chodzi Ci o to, co oprócz wiązki jest Ci potrzebne do odpalenia silnika? Oczywiście osprzęt elektroniczny silnika (aparat zapłonowy, czujniki,etc.), komputer silnika i wiązka stacyjki.
A powiedz mi czy moduł immobiliser jest zintegrowany bo kompem? Idzie jakoś obejść by nie było immo?
Jest pętla przy stacyjce, którą można zmostkować. Szczegółów nie podam, ale bankowo jest w internecie instrukcja.
Druga sprawa to właśnie kość immo w kompie. Jeśli całość pochodzi z jednego auta to problem z głowy. W przeciwnym razie pozostaje przelutowanie kości lub całkowite usunięcie immobilisera. Również w tym wypadku są poradniki w necie jak to dokładnie zrobić.
W przypadku swapów najczęściej właśnie całkowicie usuwa się to zabezpieczenie (z lenistwa).