PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Jazz IIIgen - czy warto kupić?

MichalS394
02-05-17, 17:47
Witam, szukam samochodu dla Taty i wpadł nam w oko Jazz IIIgen, chciał bym zapytać, czy ktoś z was miał doświadczenie z tym modelem? interesował by mnie głównie polift z silnikiem 1.4 bez gazu, ale to nie jest sztywna bariera. Czytałem na jego temat kilka artykułów i na temat wszechstronności, niezawodności i oszczędności coś już wiem. Chciałbym się dowiedzieć coś od strony mechaniki i obłsugi, bo będzie to w moich rękach; jak wygląda sprawa z zabezpieczeniem antykorozyjnym i słabymi punktami nadwozia? To samo pytanie na temat układu jezdnego, są jakieś bolączki na które warto spojrzeć na oględzinach samochodu?

samochód głównie służyłby na dojazdy do pracy, ok 7km w jedną stronę i raz w tygodniu dłuższa trasa do miasta, czy do rodziny; dlatego bez gazu

elmo141
02-05-17, 18:16
Każdy gen był coraz lepszy Moim zdaniem super autko dla rodzica. Ogólnie w raportach niezawodności wypada najlepiej spośród wszystkich klas. Fajne rozwiązanie funkcjonalne, prosty i niezawodny silnik, zwinne i pojemne. Wart swojej ceny.

Siny83
07-05-17, 23:06
Mam II gen i jest tak jak pisze kolega wyżej, więc skoro III gen jest jeszcze lepszy to bajka. Jedynie faktycznie korozji trzeba pilnować, kupiłem igłę a po pół roku już pojawiają się bolączki rudej, alle do zwalczenia w przedbiegach.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

MichalS394
09-05-17, 00:06
dzięki za opinie :) miejsca rudej typowo progi i nadkola?

elmo141
09-05-17, 01:28
dzięki za opinie :) miejsca rudej typowo progi i nadkola?

III gen to dosyć świeży towar, ale warto sprawdzić dolne ranty drzwi. W Ufo pod uszczelką przedniej szyby potrafi się zbierać ruda.