PDA

Zobacz pełną wersję : Pokrowce na Siedzenia / Koszulki na Siedzenia

Deadline92
02-05-17, 14:00
Witam wszystkim mam do was takie pytanie zakładał ktoś pokrowce na siedzenia do ufo ? Na allegro trochę tego jest ale pytanie jak to jest jakościowo dopasowane i wgl może zamiast pokrowca kupić jakąś koszulke ochronna na siedzenia ?
Głównie chodzi mi o siedzenia kierowcy i pasażera jak wiadomo ta siateczka na tych siedzeniach po prostu się niszczy i wyciera od np spodni gdzie wystają ostre elementy .

Co polecacie ? Posiadam Type S :) jakieś linki do aukcji i fotki jak to u was wygląda mile widziane Pozdrawiam .

elmo141
02-05-17, 15:34
Ja używam zwykłych pokrowców czarnych tzw. koszulek. Co 2 lata wymieniam. Latwo sie zdejmuje, tanie. Co prawda może nie jest to szczyt estetyki ale... ten koszt 17-20 zl

Lucas.FK2
02-05-17, 16:50
Kamil fotele w Civicu to nie jest to samo gunwo które miałeś w golfie. Nic sie nie przedrze nie martw się i nie szpeć samochodu

elmo141
02-05-17, 17:23
Kamil fotele w Civicu to nie jest to samo gunwo które miałeś w golfie. Nic sie nie przedrze nie martw się i nie szpeć samochodu
No nie był bym taki pewny. Po 3 latach bez koszulek boczek oparcia kierowcy taki białawy i zmierzwiony się zrobił, a uważałem po prawie 7 latach cos tam widac. To co będzie za kolejne 7.

Deadline92
02-05-17, 19:50
Powiem tak głównie zależy mi na ochronie fotela kierowcy już mam delikatnie poprzecierany ten fotel i dlatego chce to zabezpieczyć pokrowcami albo jakąś czarna koszulka

elmo141 dałbyś rade wrzucić fotke jak to wygląda ? i jakiś link gdzie to kupić żeby dobrze spasowało ?

marwol
02-05-17, 20:05
Był już taki temat :D

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?t=267685

Deadline92
02-05-17, 20:07
Czytałem go ale nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi w tym temacie dlatego jestem ciekawy opinii w tym temacie

elmo141
02-05-17, 20:22
Powiem tak głównie zależy mi na ochronie fotela kierowcy już mam delikatnie poprzecierany ten fotel i dlatego chce to zabezpieczyć pokrowcami albo jakąś czarna koszulka

elmo141 dałbyś rade wrzucić fotke jak to wygląda ? i jakiś link gdzie to kupić żeby dobrze spasowało ?

Zwykle marketowe pokrowce-koszulki. Kupuje czarne.

Docent114
02-05-17, 21:53
Jak sie przetrze materiał to kupisz w stanie idealnym od anglika i przełożysz. Kupiłem cały komplet (fotele,kanapa) pół skór od anglika w stanie bardzo dobrym
i zapewne kosztowały tyle co te pokrowce które planujesz kupić

.

Lucas.FK2
03-05-17, 01:01
To ja wam pokażę jak wygląda fotel w ufo kierowcy po 10 latach i przebiegu 300+
Do jutra :)