Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kwadratowa tablica rejestracyjna... idzie ogarnąć?

sublove
10-09-08, 10:52
Mam taki niecny plan, żeby wymienić sobie tablicę na kwadratową i pyknąć ją z boksa na zderzak :D
Czy jak pójdę do wydziału komunikacji i powiem, że zgubiłem przednią to czy mogę ich poprosić o wyrobienie nowej - pionowej?

majdan
10-09-08, 11:17
Mam taki niecny plan, żeby wymienić sobie tablicę na kwadratową i pyknąć ją z boksa na zderzak :D
Czy jak pójdę do wydziału komunikacji i powiem, że zgubiłem przednią to czy mogę ich poprosić o wyrobienie nowej - pionowej?

O pionową tablicę to nie proś. Pionowych tablic nie ma. Sa prostokatne albo kwadratowe.
Koszt wyrobienia chyba 70 zł.

drypaul
11-09-08, 10:27
Ja właśnie też się nad tym zastanawiam. Będę chciał wymienić tylną klapę na USDM/JDM i będzie mi potrzebna kwadratowa tablica.
I nie wiem czy załatwiać w wydziale komunikacji czy zamówić sobie gdzieś tablicę na wymiar, bo te standardowe kwadraty są za duże do wnęki na klapie...
No i czy jak będę miał "nieoryginalną" tablicę to czy nie będzie problemów z policją.
Widze, że Tieesto z takową jeździ i chyba nie ma problemów...

majdan
11-09-08, 12:00
Kwadratowa tablica nie bedzie pasowała idealnie do klapy USDM.
Bedzie Ci wystawac, ułoży sie idealnie dopiero po odpowiednim podgieciu tablicy.
Innej Ci nie zrobią. Wszelkie inne wymiary nie sa akceptowane.
Albo podgięcie, albo przycięcie (za co moga się przyczepić) albo allegro i zakup tablicy imitujacej org.

drypaul
11-09-08, 12:20
No właśnie wiem, że nie będzie pasować do wnęki.
Dlatego zastanawiam się nad nieoryginalną robioną na wymiar, tylko czy nie będę miał potem problemów...

majdan
11-09-08, 12:23
Może tak, może nie - to loteria jest.

sublove
11-09-08, 12:33
Zależy o ile ta dorabiana będzie inna od oryginalnej... jak polismen będzie gapa to nie zauważy :d

drypaul
11-09-08, 12:34
Ano właśnie...
Tylko co w przypadku gdy policja się przypieprzy? Zabiorą mi dowód? Zabiorą tablicę? I potem muszę załozyć standardowa tablicę i pojechac na przegląd??

sublove
11-09-08, 13:16
Ano właśnie...
Tylko co w przypadku gdy policja się przypieprzy? Zabiorą mi dowód? Zabiorą tablicę? I potem muszę załozyć standardowa tablicę i pojechac na przegląd??

ta jak panie prawisz

drypaul
11-09-08, 13:21
Yhy. Rozumniem.

Włóczykij
11-09-08, 15:47
Skoro tieesto jeździ to chyba nie jest tak źle? Gdzieś pisał, że w razie czego zawsze wozi ze sobą oryginalną blachę w bagażniku... też mam taki plan z tą klapą i też mnie to wszystko trochę martwi.

drypaul
11-09-08, 15:54
No cóż, chyba trzeba zaryzykować.

sublove
11-09-08, 16:02
ja tak zrobię :D

drypaul
11-09-08, 16:10
No dobra. A czy ktos ma namiar na jakąs firmę, która mogłaby zrobic taka tablicę na wymiar , żeby wyglądała jak oryginał?
Na Alldrogo jest troche takich co robia z jakimis różnymi napisami, ale nie wiem jak jest z jakością...

Infi
11-09-08, 17:09
a nie prosciej napisac do tieesto i sie dowiedziec gdzie on zrobil?

KuBiK
11-09-08, 17:19
http://www.ago.konst.pl tieesto robił w tym miejscu

drypaul
12-09-08, 09:29
a nie prosciej napisac do tieesto i sie dowiedziec gdzie on zrobil?

Może i tak, ale on często nie odpisuje na PW :)

sublove
12-09-08, 09:31
Dostałem odpowiedź z firmy.
Za 54 bodajże zeta zrobią tablicę z niebieskim paskiem - taką jak oryginał.
Na podstawie dowodu rejestracyjnego oczywiście.
Czyli o jakieś dwie dychy taniej niż bujać wory do wydziału komunikacji

drypaul
12-09-08, 09:35
Dostałem odpowiedź z firmy.
Za 54 bodajże zeta zrobią tablicę z niebieskim paskiem - taką jak oryginał.
Na podstawie dowodu rejestracyjnego oczywiście.
Czyli o jakieś dwie dychy taniej niż bujać wory do wydziału komunikacji

Rozumiem, że zrobią pod podany wymiar?
A możesz dac namiar na tę firmę?

sublove
12-09-08, 09:58
Rozumiem, że zrobią pod podany wymiar?
A możesz dac namiar na tę firmę?

Kolega Kubik 3 posty wyżej napisał adres www.
Ja się nie zapytałem o wymiar tylko o to czy zrobią kwadratową. Jak będziesz pisał to zapytaj się własnie czy zrobią konkret wymiar i pochwal sie na forum jak Ci odpowiedzą.

drypaul
12-09-08, 10:34
Myslałem, że Ty wynalazłes jakąś inną firmę :-)
Dobra, zapytam ich i dam znać.

Grzegunio
12-09-08, 13:08
jeżeli chodzi o kwadratowe tablice, to w moim miescie jest specjalna seria tablic gdzie jedna jest kwadratowa a druga normalna, więc nie wiem jak u was ale w lesznie nie mozna zamienic aktualnego numeru prostokatnego na tablice kwadratową, tylko trzeba kupić komplet za 160zł czy cos koło tego + nowy dowód na nowy nr blach :)

sublove
12-09-08, 13:49
jeżeli chodzi o kwadratowe tablice, to w moim miescie jest specjalna seria tablic gdzie jedna jest kwadratowa a druga normalna, więc nie wiem jak u was ale w lesznie nie mozna zamienic aktualnego numeru prostokatnego na tablice kwadratową, tylko trzeba kupić komplet za 160zł czy cos koło tego + nowy dowód na nowy nr blach :)

to że komplet trzeba kupić to jestem w stanie się zgodzić ale dlaczego niby nowy dowód? Przecież chyba można zgubić tablicę i oni wtedy powinni zrobić coś na styl duplikatu... czy nie?

Grzegunio
12-09-08, 14:06
to że komplet trzeba kupić to jestem w stanie się zgodzić ale dlaczego niby nowy dowód? Przecież chyba można zgubić tablicę i oni wtedy powinni zrobić coś na styl duplikatu... czy nie?

napisałem ci wczesniej kolego :

specjalna seria tablic gdzie jedna jest kwadratowa a druga normalna, [..] nowy dowód na nowy nr blach :)

jak mam ci to wytłumaczyc heeh np. masz teraz XX 33333, a serie kwadratów jest od xx 60000 i jak kupisz blachy 60000, a teraz w dowodzie masz 33333 to musisz nowy dowód kupić na 60000 :)

rozumiesz przykład ?:D

sublove
12-09-08, 14:32
napisałem ci wczesniej kolego :

jak mam ci to wytłumaczyc heeh np. masz teraz XX 33333, a serie kwadratów jest od xx 60000 i jak kupisz blachy 60000, a teraz w dowodzie masz 33333 to musisz nowy dowód kupić na 60000 :)

rozumiesz przykład ?:D

o ****ości :D
nie wiedziałem, ale w dupe jest ten system... :mad:

Łuki81
12-09-08, 18:17
Panowie a orientujecie się jakie wymiary ma dokładnie tablica amerykańska?? a jakie polska kwadratowa??

kuba_guzik110
14-09-08, 16:46
czyli rób nieoryginalna :P odebranie dowodu to koszt 20zł wiec sie opłaca :P sam już to kiedys przerabiałem

Diups
14-09-08, 23:10
ja i wiele osób mamy z ago.konst'u ... czyli z linka który dał Kubi...
i jest git... i ma wymiary dokładnie orginalnej US blachy tak że pasuje do US ramek nawet

koperHK
27-10-08, 11:13
a czy w tej firmie można też kupić ramki do blachy pod wymiar US? a poza tym jaki dokładnie jest wymiar blachy US?

Grzesiek(H)
27-10-08, 12:10
Co do dorobienia tablicy w wydziale komunikacji to ja rozwiązałem sprawe tak. Poszedłem powiedziałem że miałem wypadek , kupiłem nowy zderzak tył i nie zauważyłem że jest od wersji usa i ma miejsce na kwadratową tablice. Zapłaciłem 55zł i za 7 dni odebrałem kwadratową tablice ze swoimi starymi nr ,gość nakleił mi tylko nowe hologramy na tablice i w dowód aha i 1 starą prostokątną tablice musiałem oddać do recyklingu

marc-l
28-04-09, 18:18
Co do dorobienia tablicy w wydziale komunikacji to ja rozwiązałem sprawe tak. Poszedłem powiedziałem że miałem wypadek , kupiłem nowy zderzak tył i nie zauważyłem że jest od wersji usa i ma miejsce na kwadratową tablice. Zapłaciłem 55zł i za 7 dni odebrałem kwadratową tablice ze swoimi starymi nr ,gość nakleił mi tylko nowe hologramy na tablice i w dowód aha i 1 starą prostokątną tablice musiałem oddać do recyklingu

Odgrzeje troszke.
Moze ktos potwierdzic ta informacje czy dalej jest mozliwosc dorobienia tablicy dwurzedowej jezeli poprzednio mialo sie jednorzedowa w wydziale komunikacji??

piero77
28-04-09, 18:34
Odgrzeje troszke.
Moze ktos potwierdzic ta informacje czy dalej jest mozliwosc dorobienia tablicy dwurzedowej jezeli poprzednio mialo sie jednorzedowa w wydziale komunikacji??

No tez by mnie to interesowało czy jest taka możliwość w każdym wydziale czy to jakiś wyjątek był??

marc-l
29-04-09, 10:25
niestety nie jest to mozliwe. Nie mozna wyrobic dwurzedowej tablicy jezeli mialo sie poprzednio jednorzedowa. Dorobic jednorzedowa juz sie da za 55zl a dwu nie. Trzeba wyrabiac nowe numery, dowod i karte pojazdu w cenie 170zl od reki na miejscu jezli chce sie miec kwadratowa tabliczke