Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy to sprzeglo? (opis w temacie)

Koma
21-04-17, 15:04
Samochod to 2006r. 1.8 benz civic ufo. 200tys przebigu.
Od okolo miesiaca przy wcisnietym mocniej gazie obroty skacza do gory a nie czuc przekazania mocy na kola. Samochod duzo slabiej sie zbiera, ma problem z pozadnym rozpedzeniem sie i przy przyspieszaniu obroty potrafia skakac gora-dol. Tak jakby sie slizgaly.

Zastanawiam sie co to moze byc? Sprzeglo? Pytam sie bo jestem w Belgii na 2 miesiace i boje sie tutaj isc do mechanika - koszta i jakosc naprawy mnie martwi. Nawet nie jestem pewien czy to sprzeglo, czy moze inna rzecz.

Wolalbym pojechac z tym do Polski i spokojnie naprawic ale jeszcze 2 miesiace beded robil po Belgii male odleglosci a potem powrot 900km.

buri
21-04-17, 15:37
tak, to sprzęgło

Koma
21-04-17, 15:42
Na ile dam rade pojezdzic tym przez kolejne 2 miesiace? Juz tak jezdze z okolo miesiac. Wychodzi mi, ze do Polski musze zrobic lacznie jakies 1500 km. W tym jakies 900 km jako powrot.
Wole naprawiac takie rzeczy jednak w kraju ze wzgledu na koszta i mozliwosc dogadania sie z mechanikiem. Ale bedzie slabo jak sie zatrzymam nagle w trasie. (niby assistance mam na 500km w europie.. ;) ).

ArdianFK2
21-04-17, 16:32
nie zatrzymasz się jeśli nie puści łożysko - dasz radę tylko jeździj delikatnie :)