Zobacz pełną wersję : Parę pytań od "świeżaka" 8gen
Witam,
Mam parę pytań dotyczących 8 gena bo albo nie wiem jak działają ale chciałbym żeby były dostępne a ich nie ma :)
1) Radio- czy można ustawiać w radiu OEM basy itp czy tylko głośność :)
2) Jak wymienić przednią żarówkę kierunkowskazu :D ?
3) Czy wam też działa tak niedokładnie termometr ? pokazuje non stop po 10-15 stopni więcej niż w rzeczywistości , da się to naprawić jakoś czy mój tylko tak ma :(?
4) W jaki sposób włączyć nawiew np. na szybę bez uruchamiania klimy ?
5) Czy przyciski podgrzewania szyby/lusterek oraz ten panel gdzie jest nawiew na szybę powinien być podświetlany ?
6) Nie działają mi lampki REV żółte jedynie zapalają się przy odpaleniu a potem już nic, EKO zielone działają :) ? W czym problem ?
Może coś ciekawego mi jeszcze opowiecie co odkryliście po jakimś czasie użytkowania tego auta :)
I chyba na razie tyle jak coś będę pisać z góry dzięki za pomoc )
lukasz90DM
16-04-17, 23:57
Kolego z tego co piszesz to proszę zapoznaj się z instrukcją obsługi tam jest wszystko, nie można być leniwym co do takiego auta. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Odkryłem od kiedy mam auto już od 5 lat, że ma jedyny minus na akumulatorze😜
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
okej okej faktycznie instrukcja ważna rzecz jednakże nie mam jej :( może z tego powodu głupie pytania , a ma ktoś link do instukcji najlepiej w języku Pl bo niestety w temacie głownym link wygasł ?
Witam,
Mam parę pytań dotyczących 8 gena bo albo nie wiem jak działają ale chciałbym żeby były dostępne a ich nie ma :)
3) Czy wam też działa tak niedokładnie termometr ? pokazuje non stop po 10-15 stopni więcej niż w rzeczywistości , da się to naprawić jakoś czy mój tylko tak ma :(?
5) Czy przyciski podgrzewania szyby/lusterek oraz ten panel gdzie jest nawiew na szybę powinien być podświetlany ?
6) Nie działają mi lampki REV żółte jedynie zapalają się przy odpaleniu a potem już nic, EKO zielone działają :) ? W czym problem ?
Może coś ciekawego mi jeszcze opowiecie co odkryliście po jakimś czasie użytkowania tego auta :)
1. można - pokrętło po prawej stronie oznaczone jako Tune naciskasz i zmieniasz bass/treble/fader/balance/svc
2. z przodu przez zdjęcie nadkola najszybciej
3. ustawienia systemu i tam możesz zrobić korektę +/-3 stopnie jak dalej źle wskazuje to trzeba sprawdzić czujnik temperatury
4. klikasz na przycisk od nawiewu na szybę i klikasz przycisk od klimy aż będzie AC OFF
5. tak powinien być podświetlany
6. REV zapalają się jak zbliżasz się do czerwonego pola na obrotomierzu.
Wszystkie informacje znajdziesz w internecie i instrukcji obsługi tylko trzeba poszukać
Witam,
1. Można, gałką po prawej stronie radia, tą samą którą zmieniasz fale, wciśnij ją.
2. Przez nadkole na skręconych kołach. Tutaj posłużę się instrukcją kolegi z forum, mam nadzieję że się nie obrazi :) KLIK (http://www.trafo.strefa.pl/honda/)
3. Termometr można "dostroić" w menu. Dajesz kluczyk na zapłon i na zaciągniętym ręcznym przytrzymujesz "i" na kierownicy albo "reset" już nie pamiętam. W którejś zakładce da się zmienić +/- 3*C odczyt temperatury. Jeśli w dalszym ciągu pokazuje Ci dużo więcej, zastanowiłbym się nad wymianą czujnika, jeśli nawet przed jazdą pokazuje tak wysoką temperaturę.
4. Włączasz nawiew na szybę i wyłączasz klimę :cool:
5. Tak, po włączeniu świateł.
6. Można je włączyć w tym samym menu co temperaturę.
Masz szczęście, że mi się nudziło :D
Dobra faktycznie muszę zaznajomić się z instrukcją po pierwsze bo nawet nie wiem jak sie wchodzi w menu :) Przepraszam za głupie pytania
Ale z tego co widzę to w pierwszej kolejności będę musiał wymienić podświetlenie tych dwóch elementów, czujnika temperatury
Czyli rozumiem że jak włączam nawiew na szybę i nie mam ani "AC OFF" ani "AC ON" to klima jest włączona czy wyłączona ?
Czyli rozumiem że jak włączam nawiew na szybę i nie mam ani "AC OFF" ani "AC ON" to klima jest włączona czy wyłączona ?
Wtedy jest włączona. Musisz kliknąć na AC OFF. Zresztą czuć nawet po obciążeniu silnika, że pracuje. Obserwuj obroty jak klikasz na AC OFF.