PDA

Zobacz pełną wersję : Temperatura płynu nie rosnie, czarna maź.

DexterJDM
15-04-17, 14:11
Witam Posiadam civica aerodeck 1.5 L
Jak kupiłem auto w silniku była zalana woda a nie płyn chłodniczy izbiorniczku wyrównawczym był syf taka czarna maź. przejechaniu ok 6km wskazówka temp. Lekko się podniosła ale tylko minimalnie dopiero jak przyjadę z ok 10km jest ok dodam też że po 6km jadę na ssania. Jak mam nawiew na zimnym to szybciej idzie wskazówka od temperatury a jak na ciepłym to wolniej.
Wylałem wode zalalem dynagel i wyczyscilem zbiorniczek z syfu . Teraz zastanawiam sie nad zmiana termostatu bo co by moglo byc nie tak.
Dodam tez ze auto stalo kilka miesiecy , a teraz urzytkuje je na codzien. Prosze o pomoc.

morcin123
15-04-17, 14:51
Wyciągnij termostat i sprawdź czy jest sprawny

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

DexterJDM
15-04-17, 15:12
W tym 1.5 termostat jest z przodu ? Czy z tylu ? Wydaje mi sie ze przez ta wode w ukladzie chlodzenia mogl sie uszkodzic. Ale powiedzcie mi z kad ta maź w zbiorniczku wyrownawczym ?

Poll
15-04-17, 15:39
Może być opcja, że UPG jest walnięta i w ogóle jest termostat wyjęty, bo się grzało auto...

DexterJDM
15-04-17, 15:46
Tyle ze w wezach jest czysty plyn wiatrak sie zalacza itp tyle ze sie wolniej grzeje moc jest nie dymi korek czysty od oleju takze niekoniecznie UPG