Zobacz pełną wersję : Wymiana wykładziny (dywanu)
Przy okazji prac w mojej Hani (będą wymontowane fotele i zdjęta wykładzina) chciałbym zmienić dywan. I tu pojawia się pytanie: jaką wykładzinę powinienem kupić? Zależy mi na dość specyficznym kolorze (pomarańczowy), więc może być nieco problematycznie. Musi to być wykładzina tapicerska filcowa, czy coś innego się nada? Jaka grubość jest optymalna? I wreszcie: czy wystarczy wycięcie odpowiednich otworów, czy trzeba bardziej pokombinować (bo np. na tym foto http://www.fotosik.pl/zdjecie/5bd6ce4f4cc5050b wygląda to tak, jakby nie był to prosty kawałek wykładziny)?
Bo to nie jest prosty kawałek wykładziny, będzie dużo cięcia i szycia jak chcesz to zrobić od podstaw. W oryginale to jest chyba wytłaczane. Według mnie nie warto się w to bawić. Prościej będzie kupić wykładzinę jasną/kremową odbarwić ją i pomalować farbą do tapicerki na taki kolor jak chcesz.
w stanach sprzedaja wykladziny termoformowane do hond w roznych kolorach (niebieskie zielone czerwone, szare itp) wiec mozliwe ze i pomaranczowe beda. niestety nie pamietam adresu strony, ale sprzedawali na ebayu i dosc czesto byl poruszany temat na hondatechu.