PDA

Zobacz pełną wersję : Ruszająca się klamka zewnętrzna

White
10-04-17, 09:23
Cześć,

Macie jakieś sposoby jak się z uporać z ruszającą się klamką zewnętrzną drzwi kierowcy? Podczas otwierania prawa część klamki wysuwa się z drzwi około 5mm. Nie chce z czasem urwać całej klamki. (Chodzi mi o cała klamkę nie o srebrną nakładkę)

MikeFoto
10-04-17, 11:41
Rozebrać boczek i w najlepszym razie dokręcić śrubkę trzymającą klamkę.
Chyba ze śruba jest wyrwana z mocowniem to wtedy klameczka do wymiany.

Te czanrne okrągłe miejsca to tam przychodzą śrubki trzymające klamkę w drzwiach.

http://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/6929fd092dac046321f9cc79ed30eae3.jpg

White
10-04-17, 11:54
Zdjąłem boczek, śruby dokręciłem i mimo to dalej lata. Wygląda jak by ten cały stelaż do którego przykręcona jest klamka się ruszał

jelczyk
12-04-17, 19:19
Tez mialem ten problem. U mnie byla wyrwana sruba jak MikeFoto mowi. Musialem wymienic klamke na nowa :)

kermid 102
12-04-17, 21:52
Można metodą prób i błędów podgiąć / odgiąć ten stelaż do którego mocowana jest klamka, albo podłożyć jakąś gumę między stelaż a drzwi.
Na urwaną śrubę nie potrzebna jest wymiana całej klamki, ja poradziłem sobie z tematem za pomocą lutownicy i kawałka plastiku, po prostu obkleiłem mocowanie śruby za pomocą stopionego plastiku. Strasznie lichy ten element tak swoją drogą... Tym samym sposobem poradziłem sobie z mocowaniem tej ozdobnej listwy która też często odpada...

Znienacka
24-09-17, 13:49
Panowie ma ktoś może tą zewnętrzną listwę? Potrzebuję tylko zewnętrzny kształt! Chętnie odkupię/pożyczę :)

Paulina_M
26-09-17, 14:21
Panowie ma ktoś może tą zewnętrzną listwę? Potrzebuję tylko zewnętrzny kształt! Chętnie odkupię/pożyczę :)

Miesiąc temu jeszcze miałam - koleżanka wyrwała przy otwieraniu drzwi (do tej pory nie wiem, jak to zrobiła...), ale niestety już przyklejona z powrotem. Ale - jeśli nie znajdziesz samej listy, można ją wymontować z klamki (tylko trochę z tym roboty niestety).

Infi
27-09-17, 14:10
Miesiąc temu jeszcze miałam - koleżanka wyrwała przy otwieraniu drzwi (do tej pory nie wiem, jak to zrobiła...), ale niestety już przyklejona z powrotem. Ale - jeśli nie znajdziesz samej listy, można ją wymontować z klamki (tylko trochę z tym roboty niestety).

bo kazdy przyzwyczajony ze klamke sie ciagnie a w ufo klamka nie wychodzi na zewnatrz tylko wciska sie jej wewnetrzna czesc, i potem ciagne te klamki jak drzwi od stodoly:) a honda dala ciala w wykonaniu tege elementu bo jest strasznie delikatny.