PDA

Zobacz pełną wersję : Prośba o poradę/ocenę civic VII gen.

maciejka
09-04-17, 14:23
Witam.
Nie znalazłem odpowiedniego działu więc pytam tu. Ile trzeba przeznaczyć pieniędzy na zakup poliftowego civica VII gen?
Szukam drugiego auta na dojazdy do DE. Głównie będę jeździł sam więc bez znaczenia jakie nadwozie, ale skłaniałbym się ku 3D lub sedanowi. Zależy mi na niskim przebiegu i bezwypadkowości.

bunkerites
09-04-17, 15:57
polift w sporcie zadbany z oryginalnym przebiegiem 156 tkm.Caly czas serwis od nowości w polskim salonie
20 tys zl.Tak była cena auta posalonowego w salonie Hondy w Krakowie

Na rynku masz auta już od 7 tys zl.Moim zdaniem do 12-13 tys zl na 95% sa to ulepy z Niemiec.Popatrz na ceny aut na mobile.de. To się zdziwisz ile honda u Niemca kosztuje

maciejka
09-04-17, 20:37
Akurat cena salonowa mało mnie interesuje. Zwykle jest zawyżona. Często bywam w Niemczech i tam też można kupić używane auta w salonie. Są one dużo droższe niż cena rynkowa, ale coś za coś. Zwykle otrzymujemy gwarancję. W PL nie spotkałem się z samochodem 10 letnim i gwarancja salonową.
Piszesz 12-13 tyś zł ulepy. Obserwuję rynek i widzę co się dzieje. Faktycznie 12-13 tyś zł to mogą być zmęczone auta, zastanawia mnie jednak fakt skąd taka wysoka cena za samochody "pewne". Z wyposażeniem hondy szału nie ma wręcz powiem, że bieda. W większości: klima na pokrętła, brak tempomatu (to mnie zniechęca do civica), brak szyberdachu, wielofunkcyjnej kierownicy i jakieś słabe audio.
Mnie ciągnie sentyment - miałem civica 3 krotnie i teraz może bym się przesiadł. Zastanawiam się czy szukać VII gen czy szukać ufo - w DE za 5-6 tyś. euro można już znaleźć.

rm_125
10-04-17, 12:05
Taka cena bo to Honda. Za 15tyś masz lagunę z 2005 roku w full opcji. Honda ma surowe japońskie wnętrze ale za to jest trwałym autem

Dwa lata temu dałem 13 tyś za przed lifta. Tylko, żę super stan a za to się płaci

maciejka
11-04-17, 23:50
"Każda pliszka swój ogonek chwali". Toyota daje więcej. Naprawdę mam sentyment do H, ale w wyposażeniu bieda.

spidek
12-04-17, 16:30
To kup toyote i po co ten wątek