Zobacz pełną wersję : Lakier, co z tym zrobic?
Tak jak w temacie, da sie cos z tym zrobić zeby dalej nie szło?
http://fotowrzut.pl/OFXQ6DW0SO
od biedy wyskrobac ile sie da bezbarwnego ktory odchodzi zmatowac okolice i przysnac bezbarwnym (to taka opcja drut na szybkoi po kosztach )
a jak ma byc profi to jedynie ponowne lakierowanie po calosci.
Można tylko trochę bez sensu. Możesz zmatowić krawędzie tych płatów drobnymi papierami wodnymi. Powinno trochę spowolnić łuszczenie lakieru bezbarwnego. Docelowo i tak czeka Cię lakierowanie maski.
Papier wodny i z polerowac jakas pasta czy czyms? Czy tylko papierem i zostawic?
Tylko prwnie przy matowaniu przetrze sie baza, nie baw sie w latki bo szkoda czasu a i tak nie bedzie lepiej wygladac
Przy każdym myciu myjką i tak będzie schodziło dalej. Identyczną sytuację mam na przednim zderzaku.
Staram sie ominac to miejsce, zrobie tak jak pisali papierkiem i zpoleruje moze cos z tego wyjdzie.
Malować i tyle. Jaki problem? ; )
Jak to jaki - pieniążki : ) szkoda ciapać. Skoro kolega zadaje takie pytanie to znaczy że nie chce płacić stówkami za malowanie całości. Idź do lokalnej agencji reklamowej i poproś o kawałek folii bezbarwnej. Przytnij nożyczkami owalne łatki odpowiednio większe od 'dziur' (o ok 1 cm na krawiędzi) i naklej na odtłuszczona powierzchnię. Wcześniej zdrap ten odparzony bezbarwny. NIC tego nie ruszy. Nawet karcher. Sprawdzone info. Zapłacisz KILKA złotych.
Nie no to chyba jeszcze gorzej bedzie wyglacać niz teraz;p Kupie papier wodny 3000 i sproboje to zjechac tak zeby nie bylo zadziorow i nie szlo dalej.
bartek_levis
12-04-17, 08:49
weź to daj lakiernikowi , wydasz na polerki papier itp pieniądze a to dalej będzie słabo wyglądało fachowiec ogarnie za 3-4 stówy i będzie lala, ja nie widzę sensu rzeźbić w tym tylko od razu zrobić jak trzeba
fachowiec ogarnie za 3-4 stówy
Kup całą maskę za połowę tej ceny.
bartek_levis
12-04-17, 12:54
Kup całą maskę za połowę tej ceny.
a to druga sensowna opcja :)
Zawsze mnie zastanawiało widząc auto któremu schodzi klar jaka jest tego przyczyna. Malowanie i potem kiepskiej jakości klar ?
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Nie wiem czy tego nie zaczyna np. długo leżące gówno ptasie, czyli czynnik żrący.
Zawsze mnie zastanawiało widząc auto któremu schodzi klar jaka jest tego przyczyna. Malowanie i potem kiepskiej jakości klar ?
Tak może być, ja obstawiam że mój przedni zderzak to właśnie efekt niefachowej roboty.
Ale widziałem też na kilku- i -nasto letnich autach, które od nowości w jednych rękach i na 100% nie miały robionych elementów, z których schodzi bezbarwny (np. dach, drzwi).
A co do przypadku kolegi - chyba tak jak napisał @assire - 200 zł powinno rozwiązać problem, tyle że trzeba szukać okazji.
Jest jeszcze coś takiego jak S-Point (m.in. usuwanie wgniotek i uzupełnianie częściowych ubytków w lakierze). O ile widziałem efekty tego pierwszego działania, tak nie wiem jak wygląda (zwłaszcza cenowo) ta druga opcja.
To blizej szyby zrobilo sie samo, a to nizej to odprysk od kamienia i dalej samo poszlo.