Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic linki i przewody hamlucowe pod tarcze

mc_demons
05-04-17, 15:47
witam

kupiłem ostatnio swap tarcz w okazyjnej cenie ale przewody i linki pocięte pytanie jakie linki i jakie przewody chcialbym zamówic ale nie wiem od jakiego modelu bo widziałem rózne dłguości , twierdzi ze swap jest z coupe v gen 1,6 125 km rozmiar tarczy 239mm

HakerPL1
06-04-17, 16:40
no to linki z sedana albo z kupy podejdą, ja w swojej kupie mam z sedana i wszystko jest ok, wcześniej miałem je w hatchbacku to widać było że są
przewody były raczej były takie same w kupie i reszcie, tak właściwie wychodziły kupy z tarczami na tyle?

mc_demons
08-04-17, 10:25
Chodzi o dlugosci linek np ja mialem w tym zestawie jedna linke 1680mm a dostepna jest 1620mm i inne a nie znam dlugosci drugiej bo debil uciął tak samo z przewodami hamulcowymi uciete a nie znam dlugosci oem bo zamienniki sa rozne

cichykzn
08-04-17, 19:16
no to linki z sedana albo z kupy podejdą, ja w swojej kupie mam z sedana i wszystko jest ok, wcześniej miałem je w hatchbacku to widać było że są
przewody były raczej były takie same w kupie i reszcie, tak właściwie wychodziły kupy z tarczami na tyle?
wychodziły, ej1 miało tarcze z tyłu, tylko zastanawiam się czy miały 239mm z tyłu bo mi się wydaje że wychodziły w setupie 262/260 ale mogę się mylić

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

airman
09-04-17, 13:06
5 gen nie miał seryjnie w żadnej opcji 260 z tyłu.

piston
11-04-17, 01:58
A czy nie lepiej rozważyć nowych przewodów i to w oplocie? Przy swapie to ciekawa opcja. Jak kupujesz OEM używki, oczywiście nie bierz sparciałych, popękanych, chodź w nastoletnich hondowskich OEM się z tym nie spotkałem. Robisz swap, więc poleciłbym nowe w oplocie. Będziesz miał żyletę zamiast 'miękkiego' pedału hamulca :D