Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Żarówki postojowe

Damian11
02-04-17, 15:33
Witam kolegow mam pytanie
Posiadam civic sedan 2007r
Chcem zmienic żarówki postojowe przednie
Jaki sa dozwolone legalne do ktorych panowie w niebieskich uniformach niebeda sie czepiac z gory dzieki za podpowiedz

rm_125
03-04-17, 19:12
wydaje mi się, że te które posiadają atest ;D

Swoja drogą jeździłem chwile na takich metalowych LEDach z Ali świeciły sakramencko jasno i policja nie zatrzymywała. ALE zdemontowałem je bo przyszła zima i jedno zaczęło migać

mpd2ipl
25-05-17, 14:40
Z doświadczenia pragnę dać wam pewną poradę, w całej instalacji podświetleń (podświetlenia deski ale i zewnętrzne wszystkie światła) oryginalnie jest takie napięcie jakie jest na akumulatorze, więc potrafi dojść nawet do 14,5 V ! A wszelakie żaróweczki LED są robione na 12 V ! (chyba że są droższe i w specyfikacji piszą przedział np. napięcie pracy 8-32 V, to wtedy mają wbudowany regulator)
Czyli jeśli się da, to najprościej przelutować rezystory na nieco większe, lub jeśli ktoś się zna to zbudować sobie regulator i gdzieś go wpiąć w obwód, ale tu uwaga, trzeba mieć dobrej firmy podzespoły ;) osobiście zrobiłem na takich ze zwykłego sklepu elektronicznego i działa, ale zamiast 1,5 A to przy 0,5 A obciążenia napięcie tak spada że ledwo świeci (po prostu za słabe podzespoły).