Zobacz pełną wersję : Rozrusznik D16V1
Miałem problem z rozrusznikiem. Przy demontażu urwałem się szpilke w automacie rozrusznika. Sam automat znalazłem na jednej stronie, niestety bez ceny. Mam rozrusznik Valeo D6RA91. Na allegro większość jest Denso. Różnią się one wyglądem więc zastanawiam się czy będzie pasował Denso w miejsce Valeo?
Nie bedzie pasowal denso. Mam automat D6RA gdybys chcial
Chętnie. Na pw się dogadamy. Jak w końcu jest z zamienianiem valeo na denso? Słyszałem już dwie wersje. Ktoś może potwierdzić?
z tego co wiem z poprzednich modeli hond automaty mialy inne rozrzuszniki jak jest w 7 gen to ci nie wiem ale 5 i 6 mial inny rozstaw lapek na 100% czesci jako czesci czyli tyl z jednego do drugiego pasowal z denso do denso itp valeo jest zupelnie inny poprostu rozrusznik od automata ci potrzebny d16v1 d14z6 bedzie tez pasowal od manualnej skrzyni na 99% nie podpasi
Mam manualną skrzynie. Uszkodzilem automat rozrusznika. Chce zmienić caly rozrusznik z valeo p denso
az podjde zobaczyc co ja tam mam bo dwa u mnie leza , o ile denso wychodzilo w 7 genie to caly rozrusznik pasowac na skrzynie musi
Właśnie założyłem, moge potwierdzić że denso pasuje zamiennie z valeo. Jedyne co trzeba zmienić to konektor oczkowy na taki wsuwany. Bardziej mi się podoba praca denso.
Dla potomnych podaj chociaż oznaczenie tego denso, który pasuje zamiennie z valeo 😉
HTC Desire 820
Przy wolnej chwili zobacze i podam:P
Oznaczenie jest lekko nie czytelne. Jak rozmawiałem ze sprzedawca tego rozrusznika to każdy z D16V1 z manualnej skrzyni powinien pasować. Tak czy inaczej zmiana jest na + Denso lepiej kręci. Co japońskie to japońskie:P