Zobacz pełną wersję : Antena w EJ9
[H] Dylu [H]
08-09-08, 17:15
Panowie szybkie pytanie...
czy instalacja anteny w przed i polifotywm EJ9 jest taka sama ?? Pytam, bo zmieniłem właśnie EJ9 '97 na EJ9'00 i to samo radio dużo gorzej łapie mi fale FM...w czym tkwi problem ??
jurekkiller
12-09-08, 12:38
jak wyczytalem wtemacie wyzej masz xenon. Niektore przetwornice robia spore zaklocenia. Ja pomimo tego, ze mam z filtrem przeciwzakloceniowym, jak wlacze xenon radio troche szumi (pomijam fakt, ze antene mam minimalnie wysunieta).
[H] Dylu [H]
12-09-08, 13:25
jak wyczytalem wtemacie wyzej masz xenon. Niektore przetwornice robia spore zaklocenia. Ja pomimo tego, ze mam z filtrem przeciwzakloceniowym, jak wlacze xenon radio troche szumi (pomijam fakt, ze antene mam minimalnie wysunieta).
ale to przetwornica powoduje szum radia czy osłabia sygnał anteny ?? bo tam gdzie jest mocny sygnał fal, to jest OK, pomimo, że światła się palą...
jurekkiller
13-09-08, 12:59
na moj rozum przetwornice powoduja zaklocenia, tzn wydaje mi sie, ze syg radiowy/antenowy poprostu jest oslabiony. O ile w miescie nie jest to az tak zauwazalne to poza raczej tak. Noi poziom wysuniecia anteny tez ma kluczowe znaczenie.
antena do dobrego odbioru musi być wysunięta do konca, czyli muszą wyjść z dziury dwa "człony" anteny, mniej więcej tej samej długości
kolega jurekkiller ma racje, sproboj tam gdzie slabo slyszysz radio na chwile wylaczyc xenony, u mnie niestety oslabiaja odbior radia.