PDA

Zobacz pełną wersję : demontaż klamki drzwi przednich

omml1
22-03-17, 20:56
Cześć,
potrzebuje instrukcje jak zdjąć klamkę zewnętrzną od strony kierowcy... wyłamała mi się jej obudowa :(. CZy muszę zdejmować wewnętrzną osłonę lusterka + tapicerkę drzwi... i czy jestem w stanie zrobić to sam nie czyniąc więcej szkód.

pozdrawiam

jelczyk
22-03-17, 21:32
Jestes w stanie zrobic to samemu. Tutaj http://www.trafo.strefa.pl/honda/ poszukaj instrukcji "Demontaż poszycia drzwi przednich". Jak zdejmiesz boczek to bedziesz juz widzial wklad klamki. Pamietam chyba ze odrecalem 3 sruby imbusowe i jesli zmieniasz od strony kierowcy to dodatkowo musisz odkrecic zamek ktory jest na 3 sruby gwiazdkowe. Dalej juz wyjdzie Ci caly wklad klamki. Odpinasz drut od wkladu kombinerkami i masz juz caly wklad z klamka na stole, reszte bedziesz widzial gdzie odkrecic zeby wymienic srebrna obudowe :)

tesciu_pl
04-04-17, 20:27
Panowie, piszę w tym temacie bo chciałbym dopytać czy w klamka zewnętrzna drzwi ma jakąś sprężynę.
Moją nie odbija do końca.

MikeFoto
05-04-17, 20:43
Panowie, piszę w tym temacie bo chciałbym dopytać czy w klamka zewnętrzna drzwi ma jakąś sprężynę.
Moją nie odbija do końca.

Tak jest sprężyna.

tesciu_pl
06-04-17, 15:04
Ma ktoś może foto albo rysunek jak ona wygląda i gdzie ma być dokładnie umieszczona?

Znienacka
24-09-17, 13:50
Panowie ma ktoś może tą zewnętrzną listwę? Potrzebuję tylko zewnętrzny kształt! Chętnie odkupię/pożyczę, interesują mnie obie strony, no chyba, że kształt jest identyczny :)

Omenariusz
24-09-17, 20:07
tak z ciekawości planujesz robić jakies odlewy ? nakładki ?

Znienacka
25-09-17, 09:52
Tak, pracuję na co dzień z włóknami węglowymi itp. Więc chodzi mi po głowie zrobienie sobie tych nakładek w węglu.

Omenariusz
25-09-17, 14:46
hmmm to trzymam kciuki sam chętnie bym takie przytulil . Droga jest taka impreza jaki może być przybliżony koszt?

Znienacka
26-09-17, 07:44
Jak możesz wykorzystać sprzęt i odpady z pracy to nie powinna być droga :)
Jeśli trzeba by było budować stanowisko: kupować pompę próżniową, tkaninę na metry i żywicę na kg, to pewnie kilka stów by wyszło.

Omenariusz
26-09-17, 08:00
To jakby Ci się udało to machnij dwie więcej dobrze się odplace :p

Znienacka
26-09-17, 09:50
Wrócę do tematu jak uda mi się zdobyć po jakiejś rozsądnej cenie te klamki i jak już je zrobię. Zobaczymy czy i jak wyjdzie, wtedy będzie można rozmawiać :)

Nypel
26-09-17, 10:23
zrób jeszcze klapke wlewu paliwa na gładko z węgla :) gdzieś to kiedyś widziałem i spoko wyglądała

Omenariusz
26-09-17, 19:36
Ok to czekam na rozwiązanie sprawy :P