PDA

Zobacz pełną wersję : Civic nie odpala :/

krzychu0073
20-03-17, 11:50
Witam

Posiadam Civica VI hatchback 1.4 75KM + LPG rocznik 98. Jakiś czas temu dokładnie pod koniec listopada auto zgasło na światłach i nie chciało odpalić. Oskarżenie poszło od razu na akumulator, pojazd zepchany na bok i kilka dni później podjechałem innym autem z kablami. Po dłuższym ładowaniu Civic w końcu odpalił i udało się dojechać do domu ok. 3km. Następnie auto stało i nie udało się już odpalić. Aku został podładowany prostownikiem, odpalił bez problemu, przy okazji sprawdziłem alternator i dawał napięcie. Przejechałem kilka metrów i zaparkowałem. Tak auto stało do dnia dzisiejszego z powodu braku czasu. Został kupiony nowy akumulator, który został naładowany dla pewności i wrzucony do auta. Silnik kręci, ale nie odpala. Aku na pewno jest sprawny, działa radio, wszystkie kontrolki świecą, ale można kręcić i nic. Pomyślałem, że może to kwestia benzyny bo rzeczywiście nie wiadomo ile jej było, dolałem 4 litry i dalej nic. Kręci, kręci i nie startuje. Co mogę sprawdzić? Z góry dzięki za pomoc bo w obecnej sytuacji nie mogę sobie pozwolić na wizytę u mechanika.

Pozdrawiam

bartek_levis
21-03-17, 00:02
iskra na świecach? może moduł w aparacie padł...