PDA

Zobacz pełną wersję : Fabryczne oświetlenie na nogi - PROBLEM

waldemarro
19-03-17, 20:58
Mam na pokładzie w swoim Civicu fabryczne podświetlenie na nogi http://czescihonda.pl/oswietlenie-/19-niebieskie-oswietlenie-podlogi-honda-civic-3d-honda-civic-5d-2009-2011.html
Niestety po stronie pasażera przestało świecić (coś niby jeszcze emituje światło, ale bardzo trzeba się przyjrzeć). Podświetlenie było na pokładzie od chwili wyjazdu z salonu, nie jest to żadna dokładka. Po stronie kierowcy wszystko działa poprawnie - intensywne oświetlenie od chwili otwarcia pojazdu do momentu przekręcenia zapłonu, wtedy przygasa i nie razi w czasie jazdy wieczorem. Ktoś diagnozował takie samo podświetlenie? Ktoś miał z tym taki sam problem?

jockow
20-03-17, 11:25
Tam są diody po 2 lub 3 może się któraś przepaliła?

140KM
20-03-17, 12:50
Z każdej strony jest po jednej niebieskiej diodzie . W trakcie jazdy podświetlenie przygasza i tak ma być . Skoro z jednej strony świeci słabiej , to najprawdopodobniej dioda została przesunięta i nie świeci przez otwór w pokrywie umieszczonej od spodu. Sprawdź czy dioda wystaje przez " dziurkę ". Aby było łatwiej , wyciągnij pokrywę od spodu - jest na zatrzaski .

Civmann
20-03-17, 22:38
A nie jest przypadkiem tak, że są 2 opcje tych podświetleń czyli fabryczna montowana w poliftach executive i type s plus oraz tzw akcesoryje. Być może jest to inny rodzaj światła ponieważ sporo mówi się tu o listwach. U mnie świecą po jednej diodzie led na stronę ale tylko po włączeniu świateł a nie po otwarciu drzwi. Fabrycznie to tak słabo się żarzyło że musiałem nawiercić otworek na zaślepce i teraz przynajmniej jakiś efekt jest.

waldemarro
21-03-17, 00:05
Dzięki ogromne za pomoc! Dioda wysunęła się z otworu w którym miała być, trochę taśmy i wszystko wróci na swoje miejsce :)

uzer
22-03-17, 09:58
A nie jest przypadkiem tak, że są 2 opcje tych podświetleń czyli fabryczna montowana w poliftach executive i type s plus oraz tzw akcesoryje. Być może jest to inny rodzaj światła ponieważ sporo mówi się tu o listwach. U mnie świecą po jednej diodzie led na stronę ale tylko po włączeniu świateł a nie po otwarciu drzwi. Fabrycznie to tak słabo się żarzyło że musiałem nawiercić otworek na zaślepce i teraz przynajmniej jakiś efekt jest.

Ja mam dokładnie tak samo i też wierciłem otwór