Zobacz pełną wersję : Tłumik & spalanie ???
kupiłem wydech , wm sport ( tytpowa rynna ) myślałem nadz czyms innym al eod kumpla za 60 zł to nie dużo . nawet ładnie chodzi .
A teraz pytanie .
czy z takim tłumikiem będzie paliła więcej czy mniej czy tyle samo.
pytałem znajomków to zdania były ppodzielione.
Co wy na ten temat ??
:confused:
nie powinno zmienic sie spalanie. ale znajac życie bedziesz sie jarać fajnym dzwiekiem i czesciej wciskać gaz do oporu - wiec spalanie wzrosnie.
też mam silnik d13b2 z tłumikiem końcowym wm sport. nie zauważyłem wzrostu spalania, to zależy tylko od ciebie i ciężaru twojej nogi :cool:
Na początku ci wzrośnie ale tak jak pisał kolega wyżej tylko dlatego że będziesz ją wyżej kręcił żeby sobie mruczała :p
mruczy to raczej na niskich obrotach, na wysokich buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuczy
civic lsi dubi
11-09-08, 00:31
wlasnie z takimi tłumnikami to jest zdanie podzielone zaraz ci wytłumacze,,,,,,ci co mowili ze spalanie wzrosło to cieszylo ich darcie sie tlumnika z tyłu przy wysokich obrotach to wiadomo ze salanie poszło w gore a ci co mowia ze takie samo to nadal jezdza jak jezdzili,,,sam osobiscie wpakowałem przelotowke i koncowy i powiem ci ze spalanie wzrosło na tydzien potem juz sie nim nacieszyłem i jezdze spokojniej i tu cala filozofia spalania:P