PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic VII - jaki silnik pod instalację LPG?

rafski91
16-03-17, 11:34
Witam wszystkich forumowiczów!

W bardzo nieodległej przyszłości planuję zakup nowego auta - tak do 10 tys. - wybór padł na Hondę Civic VII, auto chcę od razu zagazować, więc pytania:
1) Jaki silnik będzie najlepszy pod LPG
2) Gdzie w okolicach Lublina można bez obaw zakładać instalację i jaką?
3) Czy jest jakiś spec od Hond, który mógłby pojechać ze mną na "zakup"?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

rm_125
17-03-17, 08:19
D16v1 u mnie idealnie pracuje na gazie. Mniejszej pojemności tj, 1.4 bym nie brał.

Raczej nie ma takiego czegoś lepszy/gorszy silnik pod gaz w przypadku Hondy. Najpierw upatrz silnik pod siebie bo wiadomo 2,0 będzie dzikiem na drodze a z drugie strony większe OC.

Mierzej
18-03-17, 18:40
każdy silnik hondy VII jest ok.

romekex
28-03-17, 21:01
1,4 te najgorsze nie jest jechac sie da i 150 po autostradzie zalezy do czego komu auto potrzebne ale jak jest wybor to wiadomo d16 spalane takie samo , bardziej przywiazal bym uwage do instalacji lpg , ja zakladalem sam sterownik staga reduktor staga wtryski valtek i lipa spadek mocy i komfortu do odczucia dopiero wymiana wtryskow na baracude zalatwila problem takze wtryski maja wbrew ozora spore znaczenie przy lpg druga sprawa poprawny montaz duzo jest przy tym ciekawostek , mozna poczytac na stronie taga np miejsce montazu wkretek dlugosci wezykow itp takie niepozorne detale trzeba zwrocic uwage