Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy - Problem z elektryką Honda Civic EM2 2002

0marbasir
16-03-17, 10:38
Witam serdecznie.
spróbuję szukać pomocy w tym dziale...jesteście moją ostatnią nadzieją.
Posiadam Hondę Civic Coupe EM2 z 2002 roku. Od dłuższego czasu borykam się z problemem elektrycznym, a mianowicie nagle przestał działać:
-centralny zamek,
-elektryczne opuszczanie prawej szyby,
-klimatyzacja,
-światło przeciwmgielne,
-nie działa sygnał dźwiękowy kiedy zostawia się włączone światła i otwiera drzwi,
-nie działa pierwszy bieg wycieraczek,
-ciągle się świeci kontrolka od ręcznego i SRS, oraz podejrzewam że przestały świecić inne kontrolki.

Wypisałem to co udało mi się namierzyć.
Jak jeszcze wszystko poprawnie funkcjonowało to wybito w niej prawą szybę. Po wymianie wszystko było ok, dopiero po jakimś czasie pojwiły się te usterki.....wszystkie w tym samym momencie.
Bezpieczniki były sprawdzone wielokrotnie. Auto oddawałem na warsztat dwa razy....raz do Japan Serwis ale niestety nikt nie potrafił znaleźć przyczynę albo przyczyny. W Japan serwis proponują wymienić imobilizer, skrzynkę bezpieczników, komputer, zegary i moduł od centralnego zamka. Niestety nawet wymiana ich przerosła ponieważ nigdzie nie mogą zlokalizować części...mam zdjęcia i nr części.

Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś podpowie co dalej zrobić albo poleci dobrego elektryka w Trójmieście. Może ktoś miał podobny problem.

Pozdrawiam

0marbasir
17-03-17, 15:02
Witam,
jest szansa że poszła skrzynka bezpiecznikowa. Może ma ktoś na zbyciu albo wie czy można zastosować z innej Hondy??
Numery na skrzynce : S5P-G01 G0; PP-(T20+GF10)

Pozdrawiam

drevan
18-03-17, 20:24
Civic VII, Stream, CRV II. Będzie konieczne przekodowanie IMMO.

mycek
24-03-17, 11:14
odezwij się do http://www.ff-garage.pl/
Jeden z najlepszych specjalistów od Hondy w 3city (moim zdaniem). Współpracuje z bardzo dobrym elektrykiem. Również z pasjonatem Hond. Może coś poradzą.