Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : demontaż podsufitki MB2

kreatywny
16-03-17, 09:59
Witam planuję oddać podsufitkę do ponownego obszycia i mam pytanie czy ktoś robił jakąś instrukcję co i jak to zrobić właściwie. Podsufitkę mam z szyberdachem.

Skydiverek
20-03-17, 18:20
Była gdzieś instrukcja, ale ja zrobiłem tak bez instrukcji:
Zdemontowałem podsufitkę - prosta sprawa - w dwie osoby łatwiej ale w jedną nie ma tragedii. Odkręcasz uchwyty do trzymania nad drzwiami i wyciągasz spod uszczelek. 30 min roboty. Przez bagażnik ładnie wychodzi. Zawiozłem do tapicera, dobralismy kolor nowej i za dwa dni było gotowe. Przyjechałem, wpakowałem do środka i wstępnie zamontowałem by wrócić do domu. W domu podokrecałem na gotowo i jest ok. Zasłonki szyberdachu nie robiłem bo odcień jest taki sam i jest duzo rozbierania by to obszyć a i tak oem się tam trzyma. Ale materiał mam jakby co. Całość z materiałem 150pln rok temu.

Radzyn
20-03-17, 18:47
W manualu str. 20-65 (z tym że Aero) + wątek "Opadająca podsufitka" ;)
Reszta tak jak opisał Skydiverek
(BTW - dobra cena jak na tapicera, chyba najniższa z podanych na forum, choć samemu można ogarnąć za 80-90 zł)

kreatywny
21-03-17, 17:48
ok, mam nadzieję, że dam radę, a obszywać będę u znajomego tapicera na czarno. Dobry pomysł czy nie ?

Skydiverek
21-03-17, 20:19
Na czarno? Bez rachunku? No to nieładnie :D

Ktoś tu pokazywał takie obszycie (właściwie wyklejenie) na czarno, ale nie pamiętam kto. Kwestia gustu, nie wyglądało to źle, tylko trochę kontrastuje z jasnymi słupkami i uchwytami. Tobie musi się podobać.

Radzyn
21-03-17, 22:09
Luknij u gościa, zapytaj o stan, jakieś zdjęcia, może masz po drodze (kurier raczej odpada przy tym materiale)
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?267971-MB3-civic-5D-liftback-caly-na-czesci

Poll
21-03-17, 22:27
Były czarne podsufitki i wygląda to bardzo słabo. Do niczego to nie pasuje ; )