PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY paliwo

civic lsi dubi
08-09-08, 02:31
mam prosbe,powiedzcie co moze byc nie tak jak zaleje do pełna to wskaznik pokazuje i spada tak jak nalezy az do momentu 1/4 baku wtedy staje i klops nizej nie opda,myslałem ze to pływak ale on jest ok moze cos w zegarach jakis elektromagnej czy czort wie co? macie jakies sugestie?

fazer1985
08-09-08, 11:26
Ja bym stawial jednak na plywak tylko nie wiem jak wyglada a niemam czasu sie nim zajac wiesz moze jak on wyglada i czy jest na pompie paliwa w baku czy jest osobnym elementem? Jesli to nie plywak to moze wskazowka na wskazniku sie gdzies przycina, tak na marginesie u mnie tez cos jest nie tak z tym wskaznikiem jak zaleje troche ponad 3/4 wskazowka pokazuje tyle ile powinna ale po dniu jazdy jakos 40 km przejchane i spada do polowy a na tym co zostanie czyli tej polowie przejade jeszcz z 240 km...

civic lsi dubi
08-09-08, 11:31
jest w baku a popmpa przymocowana do zbiornika u gory,,tak mam w coupetce,,,ale cholera zgrzebałem i nic moze elektromagnes jednak dał w kosc

fazer1985
09-09-08, 10:52
Czy jak zdejme pierw pompe to przez ten otwor bede mogl dobrac sie do plywaka ?? moim zdaniem to albo plywak albo wskasniki ale mialem ten sam objaw na starych i tych od kolegi na podmiane wiec sam nie wiem ;]

civic lsi dubi
09-09-08, 17:58
no trzeba pompe zdejmowac i wtedy sie dostaniesz przez ta dziure do srodka,,,,ja za jakiś czas nad tym bede dlubał,,,,ja u siebie stawiam na wskazówke bo jak ja rozebrałem to nie chce ona odbijac nizej i to jest chyba powod

Lcfr
10-09-08, 22:32
Czy jak zdejme pierw pompe to przez ten otwor bede mogl dobrac sie do plywaka ?? moim zdaniem to albo plywak albo wskasniki ale mialem ten sam objaw na starych i tych od kolegi na podmiane wiec sam nie wiem ;]
skoro miałeś ten sam objaw na innych zegarach to "wina" lezy gdzie indziej...
prawdopodobnie warto zajrzeć do pompy w baku...

civic lsi dubi
10-09-08, 22:38
ale dlaczego jak zaleje wiecej to mi wskazowke podnosi ona staje na 1,5 baku i w dół juz nie chde opasc

Lcfr
10-09-08, 22:48
ale dlaczego jak zaleje wiecej to mi wskazowke podnosi ona staje na 1,5 baku i w dół juz nie chde opasc
tego nie wiem...
ale jak dzieje sie tak na innych zegrach to znaczy, ze przyczyna nie lezy w zegarach tylko w innej czesci....

mizer
10-09-08, 23:35
Bo widocznie plywak sie chaczy gdzies w tych poziomach baku...

civic lsi dubi
13-09-08, 16:33
Hello wiecie mam problem z silnikiem 1,5 lsi od cupety,,,,wymieniłem w niej uszczelniacze zaworów i myslalem ze bedzie ok a ona łapie 1,5l oleju na 1000km,nie wiem co jest grane bo na postoju przy zimnym silniku nie dymi a jak jej dam w palnik to wtedy na ciemno troche przykopci,,,,zaowazyłem ze ubylo mi płynu chlodniczego dodam ze na zakretkach nie ma zadnego osadu ani mazi nic w tym rodzaju,,,,,jesli macie podobne problemy to dajcie znac co to moze mniej wiecej byc i jakie koszta bo chce to rozwiazac jak najszybciej bo hani szkoda,,,,patrzyłem jeszcze czy płyn w zbiorniczku mi bulka nic wlascie i nie wiem czy to uszczelka pod glowicą czy co ?pozdro

Skoti
14-09-08, 11:20
Pod zły temat się podpiołes.
Jeśli płyn znika a nie masz wycieku to jakbyś dobrze poszukał to znajdziesz odpowiedz ze uszczelka pod głowicą. Jeśli jara ci olej to prawdopodobnie pierścienie do wymiany.
Jaki olej masz zalany ?

civic lsi dubi
03-10-08, 22:48
mam lotosa 10w40 ale juz sprawa wyjasniona jedna sprezynka na uszczelniaczach sie podwineła i wydmuchało mi uszczelke pod glowca teraz juz jest ok