PDA

Zobacz pełną wersję : jarzma i zaciski od prelude w eg

tomcyk
07-09-08, 22:11
wiem ze temat jest o swapie, ale chcialem wyodrebnic konkret przypadek podlaczenia tychrze szpejow z preludy.

dostaje zbiezne informacje wiec pytam:
- jak to jest z absem, ja nie mam abs, i czy bede mogl podpiac jarzma i zaciski do siebie??
- czy trzeba cos kombinowac z zaciskiem ?? costam podszlifowac jarzmo zeby zacisk siedzial dorbze na tarczy?? :eek:

bo tu sie okazuje ze to nei jest tak ze zakladam jarzma i zaciski pralki i odpowiednia tarcze 282mm mg, tylko deko zabawy jest, np uslyszalem ze potrzebowalbym piasty abs skolowac:confused::confused:

Tompro
08-09-08, 08:54
Nic nie potrzeba. Dajesz zaciski i jarzma od Prelude. Musisz troche jarzma podszlifować po 2 mm na strone bo tarcza od MG ma 25 mm grubości, a od Preli ma 21 mm. I to wszystko.

tomcyk
08-09-08, 13:47
a co z abs ??

Tompro
08-09-08, 15:22
No ale co ma być z ABS? Do ABS piasta jest taka sama jak bez, różnica jest tylko w przegubach bo są nałożone pierścienie. Chyba, że chcesz założyć ABS i o to pytasz to też moge coś podpowiedzieć bo zakładałem w mojej EJ2 ;)

tomcyk
08-09-08, 16:35
nie dzieki, nie chce zakladac,
widze ze ogarniales temat, to wiesz ocobiega, czyli tylko zaciski, szlifierkai siema,
a zmieniales pompe, servo, korektor ??

Tompro
08-09-08, 17:58
Ja zmieniałem wszystko, ale wystarczy, że zmienisz servo i pompe, najlepiej daj od MB6. Korektor też by pasowało dać inny, ale to zależy co masz teraz z tyłu. Jak bębny to bym zostawił ten co jest, a jak tarcze to poszukaj coś od setupu na 4 tarcze bez ABS. W wersji z ABS z reguły korektor jest w pompie ABS. Ja w sumie nie szlifowałem bo mam zaciski i jarzma od Legenda czyli dwutłoczkowe. A one są do tarcz grubości 28mm.

tomcyk
08-09-08, 21:20
a czy przy zakupie musze wymieniac el. gumowe ??

nie ze nie ufam, bo ufam ale spal bede lepiej jakby jeszcze ktos potwierdzil...

:p

Tompro
08-09-08, 21:26
Ja generalnie wymieniam, bo to różnie może być. A jak rozbierasz to widzisz jaki jest stan tłoczków i sobie możesz cały syf wyczyścić. Ale jeżeli są to zaciski stosunkowo niedawno zdjęte z auta i były ok to można spokojnie zakładać jak nie widać uszkodzeń gum.

Mowad
10-11-08, 11:33
To ja mam pytanie pomocnicze, bo szukam na forum i wszedzie napisane ze maja byc tarcze z MG. Tylko ktorego MG? Przejechalem caly katalog intercarsu i albo sa tarcze 262 albo 280 ale z rozstawem 4x114.
I pytanie drugie - przewody hamulcowe pasuja bez problemu? bo nie widzialem zeby ktos o tym pisal, wiec problem pewnie nie wystepuje, ale wole zapytac.