Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SWAP z silnika 1.8 140 km Honda civic sedan ( nie ufo) na k20z4 typer

vti27
10-03-17, 07:46
Witam czy jest możliwe dokonać takiego swapu. Chodzi mi o to czy pasują mocowania silnika jak wrzucę większy. I czy ktoś już taki swap robił.

romekex
11-03-17, 17:21
prawdopodobnie musial bys kupic silnik z lapami poduszkami i byc moze i mocowaniami z podluznic ( co do mocowan nie jestem pewny i zapewne wozek zawieszenia nie wiem dokladnie jak tam w 8 genie jest zrobic sie napewno da tylko na dawce lepiej wziac calego angola zeby nic nie braklo , bo ci sie odechce szukac drobnych rzeczy jak w moim przypadku wbrew pozora oprocz swapa musialem kupic jeszcze z 15 drobnych rzeczy zeby to mialo lad i sklad w finale ( drobnica najgorzsza ) jak masz kamienna cierpliwosc to ogarniesz

vti27
13-03-17, 12:03
Witam ;]
Jak nie znajdę FG2 w przyzwoitym stanie to tylko to mi zostanie:]

romekex
15-03-17, 22:58
ja zaczolem dlubac k20a3 do 7 gena z d16 dac sie dalo odpala juz jestem ku koncowi ale kupno swapa to pol sukcesu kombinowalem jeszcze
dolot
wydech
inne zwrotnice
inne amory sprezyny
wiazki
linka gazu
weze wodne
chlodnica
wiatraki
zbiorniczek plynu chlod,
przerobka stabilizatora
linki biegow
wozek zawieszenia
podstawa aku
i pewnie jeszcze z 10 rzeczy o ktorych zapomnialem
wzialem sie za to jakos w styczniu
robiac po 2 3 godz dziennie z czego czasami robota polegala na szukaniu gratow po allegro badz szukaniu jakis info
troche mi sie zeszlo ;D ale wkonu odpala odciecie gra jak ogarnie jeszcze tylny zawias i heble to w niedziele jazda probna szczerze ci powiem ze czasami brakowalo nerw ale to bardziej przez brak wolnego czasu na dlubanie jak przez sam swap