Zobacz pełną wersję : Jakiej firmy są oryginalne żarniki D2R i jakie mają parametry?
Witam
Jeden żarnik zaczyna mi mrugać, więc pewnie niedługo padnie, będę chciał od razu wymienić oba, pytanie jednak, jakie żarniki są oryginalnie montowane w Civicach? Wiem, że to jest D2R i to w zasadzie tyle.
Znalazłem info, że to Philips bodajże 85126 czy jakoś tak, ale jestem ciekaw, czy tak jest i ew. jaka jest temperatura barwowa oryginalnych żarników - czy jest to 4300K czy może 6000K?
Jeszcze ich nie wyciągałem, wydaje mi się, że to nie jest prosta sprawa, bo dostęp kiepski.
Jeśli ktoś wyciągał i zna parametry proszę o informację, dziękuję!
Witam
Jeden żarnik zaczyna mi mrugać, więc pewnie niedługo padnie, będę chciał od razu wymienić oba, pytanie jednak, jakie żarniki są oryginalnie montowane w Civicach? Wiem, że to jest D2R i to w zasadzie tyle.
Znalazłem info, że to Philips bodajże 85126 czy jakoś tak, ale jestem ciekaw, czy tak jest i ew. jaka jest temperatura barwowa oryginalnych żarników - czy jest to 4300K czy może 6000K?
Jeszcze ich nie wyciągałem, wydaje mi się, że to nie jest prosta sprawa, bo dostęp kiepski.
Jeśli ktoś wyciągał i zna parametry proszę o informację, dziękuję!
Miałem innej marki 4300K, dla mnie barwa zbyt blisko H7 obecnie 5000K i jest lepiej choć były obawy o mokry asfalt to jednak świecą lepiej i dalej od poprzednich. Z czasem z tych 4300K i tak będziesz miał z 6000K☺. Ważne aby nie kupić podróbki, lepiej kupić te ze strumieniem świetlnym 3200lm bo są i po 2800lm. W benzynce dostęp łatwy, nie wiem jak u ciebie w 2,2. No i nie przeszkadzają te druciki jak w H7.
Właśnie chcę kupić 5000K, zastanawiam się jeszcze nad 4300K plus 30%, bo 5000K plus 30% nie spotkałem, ale z kolei czytając parametry żarników to zarówno zwykły jak i ten +30% mają 3200 lm, więc jestem ciekaw na czym rzekomo polega to +30% :) Bo na pewno nie na cenie, bo jest o ok 70% wyższa ;)
Pewien chińczyk ze znanego kabertu powiedziałby że to pewnie " chyyyyt matetindody"😁
Jeśli celujesz w zimniejszą barwę to polecam Osram Xenarc Cool Blue Intense.
a jak zalezy Ci na jakosci swiecenia to Osram Xenarc Nightbreaker. Wg testow to najmocniej swiecacy palnik