Kolaa
06-03-17, 20:11
Witam jakiś czas czemu podczas jazdy zamknął mi się samochód sam od siebie ale myślę sobie dobra raz to może coś naciosałem ale później zaczęło mi zamykać co chwile podczas jazdy jak również po wyjściu z samochodu zamknięciu pilotem było słychać jakby cały czas sam się domykał przy czym rozładowywał się akumulator . Później przestał mi działać pilot znaczy działał za godzinę już nie działał przy otwarciu kluczykiem zaczął wyć. Pojechałem raz do mechanika od zamków wymienił mi 3 razy zamek w drzwiach po 3 wymianie przez miesiąc było ok lecz problem wrócił . Na 2 wizycie u elektryka po skasowaniu błędów problem wrócił po 30 min . Dowiedziałem się że prawdopodobnie do wymiany sterownik zamka centralnego (koszt 1000zł ) lecz elektryk stwierdził że spróbuje odciąć kabelki w kostce na drzwiach żeby oszukać sterownik narazie to pomogło bo działa prawidłowo , lecz obawiam się że znowu wróci i pytanie czy czeka mnie wymiana sterownika czy może miał ktoś podobny problem i zna rozwiązanie? . Z góry dzięki i pozdrawiam ;)