Zobacz pełną wersję : Centralny zamek
Koledzy wertowalem temat ale bez echa może ktoś miał też podobny przypadek sprawa tyczy centralnego zamka, problem polega na tym ze po zamknięciu auta z pilota nie zamyka drzwi kierowcy i klapy bagażnika co za tym idzie brak migaczy, gdy zamknę auto z kluczyka zamykają się wspomniaNe lewe drzwi i klapa (migacze mrugaja), dostalem się do siłownika lewych drzwi w kostce na każdym kablu jest zasilanie(sprawdzone miernikiem) korzystając z okazji podmienilem siłowniki z brata auta nadal nic macie jakieś pomysły co jest powodem?
Siłownik zamka to nie tylko plus i minus do zamknięcia ale i styki sygnalizujące stan położenia rygla. Jeżeli te styki nie przekazują sygnału do MICU to ten uważa że zamek się nie zamknął i nie włącza alarmu. Skoro zamek od innego auta też nie działa, to obstawiam problem z przewodem między zamkiem a MICU.
Zaczął bym od zrobienia testu wg. Tabeli usuwania usterek układu zdalnego sterowania zamkami (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00J46643400000BALT01.HTML).
Dodam że po odłączeniu kostki od silownika zamka lewych drzwi automatycznie zamyka się klapa bagaznika (reszta drzwi jest otwarta), postaram się zweryfikowac i sprawdzić wykonując test lecz wydaje się to nie takie proste :/
ja mialem uszkodzona klape bagaznika (wgieta) i bylo tak samo - po odlaczeniu czujnika od centralnego klapy - pilot zaczal dzialac i zamykalo wszystko normlanie, podczas wymiany klapy zostal najpier wlozony stary zamek i problem dalej wystepowal, dopiero po wlozeniu drugiego zamka w klapie wszystko zaczelo dzialac jak nalezy
Niestety problem nadal wisi, odołączyłem dwie kostki które wchodzą w zamek klapy plus trzecia kostkę odpowiadającą za otwarcie klapy problem pozostaje nadal ten sam
artur.qbicki
25-01-18, 22:24
Koledzy wertowalem temat ale bez echa może ktoś miał też podobny przypadek sprawa tyczy centralnego zamka, problem polega na tym ze po zamknięciu auta z pilota nie zamyka drzwi kierowcy i klapy bagażnika co za tym idzie brak migaczy, gdy zamknę auto z kluczyka zamykają się wspomniaNe lewe drzwi i klapa (migacze mrugaja), dostalem się do siłownika lewych drzwi w kostce na każdym kablu jest zasilanie(sprawdzone miernikiem) korzystając z okazji podmienilem siłowniki z brata auta nadal nic macie jakieś pomysły co jest powodem?Witam kolegę miałem ten sam problem. jeżeli dalej nie opanowałeś tematu to problem jest w środku zamka, spalony jest jeden z dwóch silników wystarczy go wymienic.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka