PDA

Zobacz pełną wersję : Silnik w EJ8 - D16Y8 ,a dół?

BlackOwen
02-03-17, 14:25
Witam,

Mam następujący problem posiadam górę silnika D16Y8 (Sprawdzone po glowicy) zaś ktoś zeszlifował mi kod silnika na bloku i nic nie ma na nim i teraz pytanie jak mogę to rozkodować co to za dół silnika?
Baaa! Żeby lepsza była parodia komputer w aucie mam od D15Z6, sonde jednożyłową i jedną wolną kostkę i jakiś jeden przewód - osprzęt w około silnika Y8.
Na silniku widnieje kod 1203031 ale nie ma oznaczeni silnika, da rade jakoś sprawdzić co to za ustrojstwo???? Bo denerwuje mnie dziwnie jeżdżąca Honda......brak vtec i zapinanie 4,5 biegu na niższych obrotach 2 - 2,5tys włącza się tryb jakiś dziwny i brak mocy, pedał w podłogę ,a ona się zastanawia czy jechac czy nie jechać i w pewnym momencie RAKIETA wystrzela jak z procy, WTF?! Ehh....

Matt_Btw
02-03-17, 15:09
Z tego co opisales to moze byc eco-vtec na ostrych krzywkach z pełnego vteca, blok moze tez byc d15z6

kazik2_h9w3
02-03-17, 19:28
A w którym miejscu jest bagnet??
Przy rozrzadzie??
Kiedys cos czytalem ze odlewy glowicy d15z6 i d16y8 sa takie same ale ile w tym prawdy to nie wiem ale jesli to prawda moze to byc po prostu d15z6 z walkiem i klawiatura z y8 tak jak pisze Mateusz
Jak dasz foto z pod pokrywy zaworow to cos juz wyjaśni

BlackOwen
03-03-17, 13:36
A w którym miejscu jest bagnet??
Przy rozrzadzie??
Kiedys cos czytalem ze odlewy glowicy d15z6 i d16y8 sa takie same ale ile w tym prawdy to nie wiem ale jesli to prawda moze to byc po prostu d15z6 z walkiem i klawiatura z y8 tak jak pisze Mateusz
Jak dasz foto z pod pokrywy zaworow to cos juz wyjaśni

Tak, bagnet jest przy rozrządzie.

Nie prawda, ponieważ na głowicy jest kod wybity nie pamietam już jaki P2Y coś takiego chyba i sprawdziłem kod i dobrało uszczelkę pod głowice tylko do D16Y8 (jarusnet) wyrzuciło mi.
Pykne może fotkę w weekend jak rozbiorę bo teraz nie mam jak i gdzie specjalnie to rozłożę bo spać spokojnie przez to nie moge :I

Michał102
03-03-17, 14:03
Odlew glowicy D16Y8 i D15Z6 jest identyczny. Głowice różnią się klawiaturami i wałkami.

Obstawiam, że masz słupek D15z6 z wałkiem i klawiaturą Y8. Do tego seryjna mapa z d15 i dlatego to nie jedzie.

BlackOwen
03-03-17, 14:28
Odlew glowicy D16Y8 i D15Z6 jest identyczny. Głowice różnią się klawiaturami i wałkami.

Obstawiam, że masz słupek D15z6 z wałkiem i klawiaturą Y8. Do tego seryjna mapa z d15 i dlatego to nie jedzie.

Czyli co teraz modzić aby to jakoś jechało normalnie i był ten vtec? Nie gadaj ze słup musze zmieniać? :o

Matt_Btw
03-03-17, 14:54
Czyli co teraz modzić aby to jakoś jechało normalnie i był ten vtec? Nie gadaj ze słup musze zmieniać? :o

Zmieniasz kompa na chociazby serie z D16Y8 , a najlepiej P28, strojenie i latasz dalej !

Michał102
03-03-17, 16:06
Zrzuć jeszcze dekla i pokaż tą klawiaturę.

BlackOwen
04-03-17, 23:54
Zrzuć jeszcze dekla i pokaż tą klawiaturę.

Jutro będzie fota bo musze i tak tam zajrzeć przy okazji zawory wyreguluje sobie.