Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem

zielaq
01-03-17, 14:41
Pytanie dotyczy Civica VIII sedan z radiem typ D z instrukcji (chyba to najprostsze).
mam takie pytanie. do dziś*byłem przekonany że nie działa mi przedni prawy głośnik (drzwi).
Jednak po przeprowadzeniu testu - ustawiłem w ustawieniach fader na przód i balance na lewo i ten głośnik jednak gra z tym że jak volume się podkręci do ok 30 zaczyna go być słychać. gdzie przy tym poziomie na normalnych ustawieniach pozostałe głośniki grają*bardzo głośno.

Czy ktoś*miał podobny problem i podpowie co można sprawdzić i jak to naprawić ??

Przy okazji pytanie - czy jak się*radio wyciągnie to ono się w jakiś sposób zabezpiecza (jakiś kod?)

i jeszcze jedno pytanie - o wejście aux. Jest sporo na ten temat, zamierzam sobie je wyciągnąć. Pytanie jest takie czy jest możliwość aby radio samo się*przełączyło na AUX jak pojawi się na nim jakiś*sygnał ?? Chcę*podłączyć pod nie chiński moduł głośnomówiący i chciałbym aby radio automatycznie się*przełączało na ten aux po nawiązaniu rozmowy.

zyga502
01-03-17, 21:07
w kwestii głośnika to nie wiem,radio nie jest zabezpieczone kodem,mam zrobione wyjście aux ,ale trzeba przełączać samemu