PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem i pilotem

Snuffek
24-02-17, 12:58
Witam.
Na początku chciałbym z góry przeprosić jeśli wybrałem nie ten dział bądź źle nazwałem temat, a także za ewentualny brak wiedzy - to mój pierwszy post tutaj i pierwszy samochód więc proszę o wyrozumiałość :)

Niedawno kupiłem Honde Civic VII type S 3 drzwiową z 2004 roku, silnik VTEC 1.6 110km.
Jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to samochód z kierownicą po prawej stronie :D
Zauważyłem że nie do końca działa mi centralny zamek, tudzież pilot w ogóle nie działa ale po kolei...

Sam pilot w ogóle nie reaguje - chociaż bateria jest dobra, bo świeci czerwona dioda
Postanowiłem go zakodować.... Robię wszystko według procedury czyli:

1.Włączam zapłon klikam lock/unlock
2.Wyłączam zapłon

Procedurę powtarzam 3 razy

3. Włączam zapłon, klikam lock/unlock
4. Słyszę jakby zamykanie się drzwi
5. Klikam jeszcze raz lock/unlock
6. Wyłączam zapłon i wyciągam kluczyk

Wtedy samochód powinien zapamiętać kluczyk, a tu klapa - dalej to samo brak jakiejkolwiek reakcji

Druga sprawa to centralny zamek:
Jak otwieram samochód z kluczyka (bo pilot nie działa) to otwierają się tylko drzwi kierowcy i bagażnik, drzwi pasażera nie reagują...
ALE... gdy wsiądę do środka i użyje przycisku do otwierania centralnego (tego na drzwiach) to zamykają/otwierają się wszystkie drzwi i bagażnik.

Ma ktoś jakieś pomysły? :)

kobert
25-02-17, 12:27
To że świeci dioda w pilocie nie oznacza że bateria jest dobra, mi jak bateria padła to też dioda świeciła ale drzwi nie otwieral

Snuffek
25-02-17, 17:36
No ale procedura kodowania jest prawie ukończona tylko nie zapamiętuje pilota :/

Tapatalk, SM-G920F

Genax
26-02-17, 10:30
Jak ja kodowałem znajomemu kluczyk to tą czynność trzeba było powtórzyć 4 razy, a nie 3 :)

Snuffek
26-02-17, 22:17
Całkiem możliwe że źle opisałem procedurę ale ogólnie chodzi mi o to, że próbowałem już wszystkich metod kodowania i nie zapamiętuje pilota...

Swoją drogą przy otwieraniu samochodu włącza się alarm (syrena jest wyłączona więc migają tylko kierunki) i żeby go wyłączyć muszę rozpocząć procedurę kodowania pilota... Mam dośc słaby akumulator (jeszcze fabryczny - tak mnie też to zdziwiło) myślicie że może mieć coś do tego?

Tapatalk, SM-G920F

Snuffek
03-03-17, 19:17
Po odłaczeniu akumulatora ciągle włącza mi się alarm gdy otwieram samochód kluczykiem... żeby go wyłączyć muszę wejść w tryb kodowania :/ ma ktoś jakiś problem jak wyłączyć alarm na stałe chociaż?

Tapatalk, SM-G920F