PDA

Zobacz pełną wersję : Złomowanie Budy..?

adam993
19-02-17, 19:49
Witam Szanowne Gremium!
Mam Pytanie odnośnie jak wygląda sytuacja gdy chce Auto rozebrać na części silnik ,zawias,wnętrze... Bo silnik Mam po kapitalce,hamulce porobione i nie zezłomuje tego...
Bo na internetach jest mnóstwo sprzecznych wypowiedzi a reszta jest poprostu stara rok 2005 itp. Jak wyglądają możliwości pozbycia się samej budy no i potem wiadomo wyrejestrowania pojazdu i wypowiedzenia OC ?

LEVY75
19-02-17, 21:20
Myślę że silnik Sprzedasz z dowodem ale wcześniej budę na złom tylko muszą odnotować że bez silnika. Chyba najlepiej dowiedzieć się we wydziale komunikacji jak się sprawą ma bo na AutoKasacji beda chcieli kompletne auto by na tym jeszcze zarobic

mobilny net Levego

lookaty
19-02-17, 21:20
Musisz miec papier ze złomowania ze stacji demontażu pojazdów. Najpierw podjedz i spytaj czy przyjmą Ci taki samochód i ille będziesz musiał dopłacić. Potem WK i wypowiedzenie OC

siara87
19-02-17, 21:37
Wydzial komunikacji nic do tego nie ma. Popytaj poprostu w auto kasacji czy sama buda im wystarczy na koszta zlomowania czy bedziesz musial cos doplacic

forhil
19-02-17, 21:45
Jeżeli chcesz auto zostawić sobie, a nie płacić oc itp to musisz podejść do stacji demontażu pojazdów i pogadać i zapłacić(mój kumpel płacił 300 zł po znajomości za "teoretyczne złomowanie auta"). Wtedy dostaniesz kwit że auto zostało u nich i idziesz z tym do wydziału komunikacji i zdajesz tablice,oraz dokumenty i nie ma auta :D
A tak naprawdę jest u Ciebie i sprzedajesz na części, później tniesz budę i na złom :D

adam993
20-02-17, 09:25
Dziękuje Bardzo za te cenne informacje. A wie Ktoś może gdzie idzie załatwić takie "teoretyczne złomowanie auta" na śląsku?

Bartko
20-02-17, 09:40
A wie Ktoś może gdzie idzie załatwić takie "teoretyczne złomowanie auta" na śląsku?Może jeszcze ogłoszenie do gazety daj? :cool:

adam993
20-02-17, 09:52
Pytam tylko może ktoś też takie myki robił :) i gdzie i jak na śląsku :)

assire
20-02-17, 20:49
Zapytaj na najbliższej autokasacji. A jak powiedzą Ci że nie, to na innej. I do skutku :)

dejwid
20-02-17, 22:41
Dziękuje Bardzo za te cenne informacje. A wie Ktoś może gdzie idzie załatwić takie "teoretyczne złomowanie auta" na śląsku?

U nas w Gliwicach to jedyne co mi do głowy przychodzi to złom na ul. Uszczyka przy torach. Ten facet jest w porządku myślę, że można się z nim dogadać. Poza Gliwicami to Olmet w tarnowskich górach, mikołów przy głównej drodze, no i trochę dalej Radostowice.

maxiKaz
11-03-17, 14:22
Ludzie, co wy tu piszecie, teraz dopiero spojrzałem, chcecie siebie i kogoś na minę wjebać, wiadomo kto to czyta? Przecież to kryminał. dejwid, usuń chociaż swój ostatni post z adresem, jak nie chcesz człowiekowi życia zrujnować.
P.S. Jestem kierownikiem stacji demontażu.

Radzyn
11-03-17, 16:57
P.S. Jestem kierownikiem stacji demontażu.

Racja, dogadaj się z adam993 na priv! :cool:

lookaty
12-03-17, 00:01
:D

kreatywny
19-03-17, 21:51
Ja robiłem tak, że wyrejestrowałem hondę, wykręciłem wszystko co było dobre i mogło się jeszcze przydać łacznie z silnikiem, zawieszeniem, wnętrzem i stacja kasacji pojazdów zabrała gołą budę bez problemu z tym, że nic nie dostałem za złomowanie.

Radzyn
20-03-17, 18:50
Ja robiłem tak, że wyrejestrowałem hondę...

Jak to "wyrejestrowałeś"?
Rozumiem że w oparciu o kwit ze stacji demontażu, tylko kolejność wykonywanych czynności była odwrotna?