PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem ufo.

galik444
17-02-17, 01:24
Witam. Tydzien temu zakupilem Ufo z roku 2007. Jest to 2.2 diesel. Cena okazyjna mimo koniecznosci wymiany dwumasy i sprzegla. W kazdym razie do rzeczy. Zamowilem dwumas i sprzeglo LUKA, i tak go oddalem do magika. Po odbiorze wczoraj pojawil sie problem z odpalaniem auta na zimnym silniku. Zapala za drugim lub trzecim razem i potem juz normalnie lapie na dotyk. Z czym to moze byc zwiazane ? Watpie zeby padly wtryski bo wczesniej problemu nie bylo. Moze czujnik polozenia walu ?? Lub zly montaz ?

Pozdrawiam forumowiczow.

dublo2
17-02-17, 07:34
Witam,

Nie chcę być złym prorokiem ale może ta okazyjna cena, poza sprzęgłem i dwumasą, skądś się wzięła? Być może samochód ma wadę ukrytą i teraz się pojawiają jej oznaki. Tak naprawdę może to być wszystko: wtryski, paliwo (pompa, filtr, pompa wtryskowa), świece żarowe, akumulator itp.

Kręci normalnie, dobrze? Tylko nie zapala, tak?

Pozdrawiam

galik444
17-02-17, 10:33
Generalnie wyglada to tak: https://www.youtube.com/watch?v=ujn-2BwszgA&feature=youtu.be

Po tych dwoch probach samochod pali ladnie. Nie ma przy tym zadnego dymu z rur itd.

Lucas.FK2
17-02-17, 11:08
Wygląda to jakby była uszkodzona dwumasa.

galik444
17-02-17, 14:10
Dwumasa nowa i sprzęgło tez. Mechanik który je zakładał podłączył diagnostykę i nic nie wykazało. Obstawia filtr paliwa. Ktoś się zajmował jego wymiana ? Słyszałem ze tragedia z jego wyjeciem

galik444
18-02-17, 11:17
Sytuacja na dzis: po kilkukrotnym wlaczeniu zaplonu (3-4 razy) auto zapala na pstryk. Wiec moze swiece ? Samochod i tak idzie na ' serwis ' czyli wymiana i dolanie plynow, wymiana wszystkich filtrow, wiec paliwowy tez zostanie zmieniony itd itd. Niestety wczoraj sobie jade, i w pewnym momencie uslyszalem sygnal ' Chesk system '. Zaczynam jednak wiezyc ze kupilem bubla..

Kamil11988
31-05-17, 19:43
Na 99% przepływomierz który jest przy filtrze powietrza

Ralfi
17-06-17, 22:50
A moze paliwo schodzi i jak wlaczysz zaplon kilka razy to dopompuje ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka