PDA

Zobacz pełną wersję : Drzwi wlączają alarm, ale go nie rozbrajają

Suflarez
10-02-17, 20:18
Cześć,

mam dziwny problem z autoalarmem (Vulcan V3?) - mianowicie po otworzeniu którychkolwiek drzwi przy uzbrojonym alarmie wyje syrena, ale jeśli rozbroję alarm pilotem, to system nie łapie otwarcia drzwi kierowcy i za 15 sekund znowu go uzbraja (pozostałe drzwi rozbrajają alarm na dobre).

Czujniki otwarcia drzwi schodzą się do jednego przewodu, więc nie chodzi o problem z podpięciem centralki.
Lampka w kabinie zapala się po otwarciu którychkolwiek drzwi - ale od drzwi kierowcy świeci minimalnie ciemniej.

Czy może być problem ze złym stykiem w krańcówce drzwi kierowcy? W sensie, że otwarcie drzwi daje za słabo masę (i co za tym idzie napięcie jest mniejsze) i to wystarczy do odpalenia alarmu, ale nie do jego rozbrojenia?

renegatpl
11-02-17, 15:45
Miałem podobny problem w 5gen wymieniłem ten dinks co właśnie zapala światło w kabinie i pomogło. Może weź to wykrec wyczyść posmaruj. Zima Sól robią swoje.

Wyciapane z chiniola 🤖

assire
12-02-17, 18:48
Może, zwłaszcza jeśli masz angielke. Przeczyść czujniki otwarcia, powinno pomóc.

alienek
14-02-17, 19:54
ja to przerabiałem u siebie w MB1.. porządnie musisz odrdzewić tą krańcówke i śrubki żeby był super styk z karoserią, bo mi się lampka wnętrza na krańcówce kierowcy oświecała a alarm nie działał, ztym że ja wymieniłem na nowa używke w idealnym stanie bo moja była zgnita już ;/