Zobacz pełną wersję : Problem z przeciwmgielnymi
Zabrałem się ostatnio za wymianę żarówki w lampie przeciwmgielnej w civic 96r 5D hb. I okazało się nagle że porażka - problem jest taki że żadna sruba nie chce nawet drgnąć. Nie wiem nawet czy próbuje odkręcić dobre śruby (te 3 od strony klosza!). Czy może mi ktoś na ten temat coś podpowiedzieć? Odkręcam dobre śruby? Jak je można ruszyć żeby nie zepsuć główek bo wtedy to już porażka.
Lampy są identyczne jak na tej aukcji http://allegro.pl/item428120325_honda_civic_5d_95_97_halogeny.html
Musisz wyjąć halogen ze zderzaka i aby dostać się do żarówki odkręcasz 3 małe śrubki trzymające dekielek z którego wychodzi kabel.
Kupilem sobie ostatnio halogenki do 5D po lifcie i tez nie ma szans na poodkrecanie srubek. Zaatakowalem wd40 moze sie da. Jak nie puszcza to zamontuje je jak sa z nadzieja ze nie padnie szybko zarowka :)
No właśnie ja także zaatakowałem je WD40 ale wygląda na to że nic to nie dało. A pecha mam właśnie takiego że żarnik padł. No nic może jak pomoczy się z dzień w WD40 to cos drgnie. Itak ciesze się że to jednak te małe śrubki trzeba odkręcić a nie te 3 duże od przodu - tych nawet widzę że nie ma szans ruszyć. Dzięki za odpowiedź.
WD40 nie zdalo egzaminu w moim przypadku :( odkrecfilem te duze w jednym w drugim sie nie dalo. Malych sie nie dalo. Zakladam tak mam nadzieje ze beda swiecic a jak sie przepala to pokombinuje z rozwierceniem srub i ze zmiana. Moze jeszcze do coli wrzuce :D
Ja problem dużych rozwiązałem palnikiem bo nic innego nie zdało egzaminu,a co do małych od dekielka żarówki to jedną musiałem rozwiercić.
Niestety to stały problem tych halogenów...