rudyxp
08-02-17, 11:28
Witam wszystkich. Mam problem z tylnym zaciskiem pasazera (kierowcy u mnie, bo to wersja UK, ale przyjme za obowiazujace strony modelu EU). Model to Civic mk7 2002 1.6 vtec. A wiec - robilem kiedys wraz z kolega przedni wahacz i poruszylismy pordzewialy przewod hamulcowy. Przewod zaczal cieknac, zabralem go do mechanika, ten przwod wymienil i problem z glowy. Niestety po wyjezdzie od mechanika zauwazylem cos, czego wczesniej nie bylo - glosny klekot z okolic tylnego hamulca. Na dziurach czy kostce slychac go bardzo mocno, na normalnej drodze nie slychac go. Rozkrecalem zacisk kilka razy i nigdy nie udalo mi sie wyeliminowac problemu, wymienilem nawet piny (tloczki?) ale wydaje mi sie, ze problem lezy po stronie cylinderka, ktory po prostu nie dochodzi odpowiednio do klocka i w efekcie klocek jest luzny. Dzwiek przy wcisnieciu hamulca znika, ale slychac delikatne stukniecie (tloczek w klocek?). Teraz moje pytanie - czy to mozliwe, ze hamulce sa zle odpowietrzone i dlatego ten problem? Przed awaria przewodu z przodu nie bylo tego problemu. Jak moge znalezc zrodlo problemu? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi i sugestie
Pozdrawiam
EDIT: zapomnialem dodac istotnej rzeczy. Pedal hamulca jest twardy na zimnych hamulcach, robi sie bardziej miekki na goracych (moge wiecej wcisnac). Czy to moze oznaczac, ze hamulce sa zapowietrzone?
Pozdrawiam
EDIT: zapomnialem dodac istotnej rzeczy. Pedal hamulca jest twardy na zimnych hamulcach, robi sie bardziej miekki na goracych (moge wiecej wcisnac). Czy to moze oznaczac, ze hamulce sa zapowietrzone?