Zobacz pełną wersję : B18c4 Sprzegło i hamulce
Witam. Czeka mnie wymiana sprzegła i przednich tarcz z klockami w civicu 18 vti z 98 roku Aerodeck. Wersja angielska. Jakiej firmy polecacie tarcze i klocki, oraz sprzegło. Czy jest sens bawic sie w zestawy sprzegła razem z lżejszym kołem zamachowym. Zaznaczam ze auto jest całkowicie seryjne jezeli chodzi o mechanike No i przede wszystkim czy ktos wie jak to wyglada cenowo. Pozdrawiam
Sens jest zawsze, zależy ile chcesz asy przeznaczyć i czego oczekujesz.
Jeśli chodzi o tarcze to nie ma zbyt wielkiego wyboru, albo seria z ASO, albo EBC , Brembo Tarox, nie polecam najtańszych zestawów, bo jeśli jeździsz samochodem trochę szybciej zaraz Ci się pokrzywią.
Ja jeżdże na tarczach ATE już troszkę i nie pogieły się.Klocki też mam ATE. Prawda prawdą ,że troche pyla i przysmażyłem je.Maja teraz tendecje do popiskiwania.Ale tak to jest jak się jeździ ostro po deszczu.Parowało z nich jak z lokomotywy ;]] Cud ,że jeszcze hamują ;) Ogólnie nie jest tak źle.
A co ma jazda po deszczu do tego że klocki piszczą? :confused:
Nie ironizuje tylko pytam
No właściwie nic. Chodziło mi ,że je przegrzałem ostro.Deszcz oczywiście nic nie ma do tego ;) Obrazowo poprostu przedstawiłem jak wygladało przegrzanie po jeździe na deszczu ;)Chmury paryy ;P
Jeżeli chodzi o koszt tarcz ATE to około 148 zł za szt. Klocki 115 zł za komplet.
I mówisz, że dają radę? Ja za kpl ebc, dałem dwa razy tyle i szału nie ma, ale narzekać też nie ma co. Jak ostro dostaną to też wysiadają, ale w sumie, które nie wysiadają. Na dłuższych OSach chłopaki w RSMP przegrzewają nawet pływające hamulce w Lancerach...