PDA

Zobacz pełną wersję : Reperaturki czy nadkola z włókno szklane | Co? Jak? Gdzie?

Jasper
29-01-17, 23:34
Witam, jestem nowy na forum (ale to chyba nieważne) w tym momencie jest dla mnie najważniejsza moja Honda Civic gen VI, rocznik 2000. Jest teraz zima i zabójca moich nadkoli - sól.
Co robić panowie?
Czy najlepszym rozwiązaniem mojego problemu będzie dobra i solidna reperaturka?
Pewien znajomy mechanik, zaproponował mi nadkola z włókna szklanego, zastanawiałem się na czym to polega, widziałem nawet w programie "101 Napraw", który prowadzi Grzegorz Duda, twierdzi, iż jest to najlepsze rozwiązanie.
I teraz już nie wiem co robić, jak skończy się zima mam zamiar coś z tym zrobić. Jestem z Krakowa, ale mogę zawieść samochód nawet na teren województwa Podkarpackiego, Małopolskiego.
Chciałbym to zrobić raz, a porządnie nawet na 15 lat!
POMOCY

Driftek97
31-01-17, 11:46
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest kupić reperaturkę i pospawać :D zależy też jakie to są dziury, bo jeśli są malutkie to można się bawić w to włókno szklane ale jak robisz samochód dla siebie to lepiej spawaj ;)

Infi
01-02-17, 18:43
po 1
nadkole z wlokna bedziesz musial lakierowac min 2 razy - pierwszy raz bedzie wygladac dobrze max 6miesiecy a potem bedziesz widzial jak wlokno wchlonelo w siebie lakier i bedzie widoczne ulozenie materialow/wlokien.
po 2 - nie wiem juz dokladnie jak jest w 6 genie ale jak mialem 5gen to tylne nadkola mialy blisko punkty montazowe tylnego zderzaka - co pwoduje ciagle jakies naprezenia a jesli wkleisz tam wlokno to bedzie to wszystnych element i niemal na 100% nie bedzie on pracowac tak jak metalowy element co zakonczy sie pekaniem lakieru/zywicy.