Zobacz pełną wersję : Zatrzasniete prawe przednie drzwi 1.8 types 2008r
Witam,
Jak w temacie. Przeszukalem forum i inne źródła i nie znalazłem dobrej podpowiedzi jak otworzyć zatrzasniete drzwi. Nie moge ich otworzyć z wewnątrz oraz z zewnątrz. Klamka na zewnątrz jest luzna jakby spadla sprężyna od klamki zewnętrznej tylko dlaczego nie moge ich otworzyć od srodka. Jakieś pomysly? Nawet nie mozna boczka ściągnąć bo nie mozna drzwi od środka otworzyc. Może ktoś mial podobny problem?
Linka Ci spadła musisz boczek zdjąć od środka da się górę boczka odgiąć i za linkę pociągnąć zdejmowałeś boczek wcześniej odpinałeś linki ? To może dobrze nie zacisnąłeś tych zatrzasków na lince. Już raz miałem taki problem jak zatrzasneły mi sie drzwi od srodka niestety musisz sie wysilic...
Tylko glośnik zdemontuj z przodu i zdejmuj :)
Wymienialem byly gołe drzwi i całość byla przekladana, możesz bardziej szczegółowo opisać jak krok po kroku sie do tego zabrać, zeby niczego nie uszkodzić?
Omenariusz
29-01-17, 21:13
Miałem to samo ostatnio O.o też czułem luz na klamce okazało się że zrobiło się cieplej i otworzyły się ... a też nie mogłem otworzyć ani z wewnątrz ani z zewnątrz może Tobie też przymarzły ?
Miałem to samo ostatnio O.o też czułem luz na klamce okazało się że zrobiło się cieplej i otworzyły się ... a też nie mogłem otworzyć ani z wewnątrz ani z zewnątrz może Tobie też przymarzły ?
Nie wydaje mi sie bo tego dnia bylo okolo -2 stopni i niedawno co byly otwierane,wsiadamy ponownie a tu zonk ani z jednej ani z drugiej i dziewczyna wsiadala przez moje drzwi :-) nie wiem jak sie do tego zabrac.
Odpisznasz glosnik wysokotonowy bo on bedzie blokowal boczek, odkrecasz 2 sruby pod dekielkiem klamki ktore trzymaja boczek, musisz podwazyc boczek z dolu wypiac ze spinek zeby gora zeszla no i niestety delikatnie odginac gore zeby dojsc do linek drzwi najlepiej z kobieca cienka raczka zeby za mocno nie odginac zeby wsadzic swoja :) otworz szybe i niech dziala Kobieta z zew bo spadla ci linka prawdopodobnie z zatrzasku centralnego od tego przelacznika na drzwiach.
Chyba ze masz jakies szczypce dlugie zeby zlapac pociagnac linke. Calego boczku nie zdejmieszbo bedzie blokowal ci z deska przy samym glosniku jak sa zamkniete drzwi.
Odpisznasz glosnik wysokotonowy bo on bedzie blokowal boczek, odkrecasz 2 sruby pod dekielkiem klamki ktore trzymaja boczek, musisz podwazyc boczek z dolu wypiac ze spinek zeby gora zeszla no i niestety delikatnie odginac gore zeby dojsc do linek drzwi najlepiej z kobieca cienka raczka zeby za mocno nie odginac zeby wsadzic swoja :) otworz szybe i niech dziala Kobieta z zew bo spadla ci linka prawdopodobnie z zatrzasku centralnego od tego przelacznika na drzwiach.
Chyba ze masz jakies szczypce dlugie zeby zlapac pociagnac linke. Calego boczku nie zdejmieszbo bedzie blokowal ci z deska przy samym glosniku jak sa zamkniete drzwi.
Dzieki za instrukcję,bede kombinowal :-)
Proponuje dobrze zapiac spinki zeby taka sytuacja sie nie zdarzyla 2 raz ktora zabezpiecza linke od tego zeby nie wypadala. Musi " kliknac"
tez zabezpieczenia na linkach trzeba dobrze zapiąć. Ja też zapomniałem albo za lekko dopiąłem składając drzwi po wygłuszaniu i przez chwilę byłem gentlemanem i otwierałem dziewczynie drzwi od zewnątrz :) bo od srodka sie nie dalo ;)
tez zabezpieczenia na linkach trzeba dobrze zapiąć. Ja też zapomniałem albo za lekko dopiąłem składając drzwi po wygłuszaniu i przez chwilę byłem gentlemanem i otwierałem dziewczynie drzwi od zewnątrz :) bo od srodka sie nie dalo ;)
O tym wlasnie pisalem ;)
Dzieki Panowie, dopiero w sobote zabiore sie za to, bo teraz praca i jak wroce na weekend to ruszam z rozmachem, oczywiscie z pomocą malutkich kobiecych rączek:-)
Dzięki,
Udalo mi sie zrobilem tj. napisales, zaczalem tam grzebac po odchyleniu boczka ale nie wiedzialem jak odblokowac drzwi aż w koncu zaczalem kilka razu mocniej otwierac drzwi od wewnątrz przy odchylonym boczku i drzwi sie otworzyly a klamka zewnętrzna zaczela dzialac. Nie wiem jak to zrobilem ale wazne ze sie udalo. Dziekuje !