Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mb6 raz zamula raz nie

gibonek
27-01-17, 23:38
witam chciałbym zapytać czy ktoś z was miał podobny problem,bo meczę się z tym odkąd mam to auto wcześniej było b18 teraz jest b20 i objawy są te same chodzi o to że raz to auto zapieprza od samego dołu ma moment i moc czuć że jedzie,a nagle coś go zacznie zamulać jak by miał z 30 koni mniej i tak sobie jeżdżę aż do odmulenia i nie ma reguły na kiedy to się stanie po prostu loteria przy zamulaniu czuć spóźnioną reakcje na gaz jak by go zalewało sonda lambda? podmieniałem już na inną niby checku nie wywala ale problem nie ustał,jakie powinny być prawidłowe wskazania sondy mam moduł w bluetoth w kompie i mogę to sprawdzić,co może być problemem? dodam że kable mam zmienione,na innym aparacie też to zamulanie występowało ,filtr paliwa zmieniony auto mam wystrojone na kompie p28 i lpg na afr. mam lpg problem ten występuje na gazie jak i pb jedynie co mi na myśl przychodzi to padająca pompa paliwa? ale ona chyba nie ma wpływu na zamulanie na lpg?

Jens O
28-01-17, 19:10
jedyne co moge doradzić to fakt że pompa paliwa nie działa przy jeździe na lpg więc to nie wina pompy.

er-robert
28-01-17, 19:57
A próbowałeś podczas tego zamulenia w czasie jazdy wyłączyć zapłon i za chwilę znów włączyć, i po tym zabiegu sprawdzić czy normalnie reaguje na gaz?

jacekd13b2
28-04-17, 22:45
Kolega miał podobny problem. I okazało się że u niego był stary komputer gazowy ktory jest podłączony do kompa auta i zamulał . Wymienił u gazownika na staga i problem znikł.

Jedras
29-04-17, 08:47
Odkop dobry :) z tego co wiem gibonek problem rozwiązał i też było to związane z LPG jak dobrze pamiętam

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka