Zobacz pełną wersję : Tarcze zegarów - problem
Witam.Dziś chciałem zamontować nowe tarcze do mojej Hani ... wszystko ładnie pieknie ale po ponownym włożeniu wskazówek zauwazyłem że nie chcą pozostać na swoim miejscu tzn ... predkościomierz sam idzie w góre od zera do 2 tys. , predkość na ok. 20 km/h ... co z tym fantem zrobić ?
hmm... nowe zegary
bylo juz pare razy pisanym o tym, ze nie powinno sie sciagac wskazowek, bo grozi to uszkodzeniem zegarow
No tak ale jakoś trzeba załozyć tarcze nowe :/ W jakich cenach można dostac zegary do civica 3D 98 r ?
Trzeba kupować tarcze , do których założenia ściąganie wskazówek jest nie potrzebne :) z tego co wiem to takie próby w wiekszości przypadków kończa się uszkodzeniem zegarów ..
Teraz to już musztarda po obiedzie ... Ma ktoś namiary na kogoś kto ma do sprzedania zegary ?
wiekszosc(wszystkie ktore przynajmniej sa minimalnie elastyczne- da sie je troszke wygiac przy zakladaniu) tarcz da sie zalozyc bez sciagania wskazowek, ja zolozylem 5 osobom indiglo i wszystkich zegary dzialaja poprawnie i ani razu nie sciagalem wskazowek.
swoje też uszkodziłem w ten sposób... W końcu zamówiłem z momana, przy tych nie trzeba zdejmować wskazówek.
Ale pokombinuj z tymi co masz, może wystarczy dobrze włożyc wskazówkę? W sensie wyskalować jakby.
Był wątek w którym skopane zegary da się naprawic, musisz poszukać
Wymieniłem już na nowe ... ake dzięki za pomoc