PDA

Zobacz pełną wersję : pompa paliwa



kubaty
06-11-05, 13:05
czy po odkręceniu srubki do obniżenia ciśnienia paliwa na filtrze paliwa, po przekręceniu kluczyka raz czyli po uruchomieniu pompy paliwa. paliwopowinno wypływać przez tą srubke obniżania ćisnienia paliwa? bo mi niewypływa a hyba powinno . chyba uszkodzona pompa? pompa szumi ale coś mi sie zdaje ze nie buduje ciśnienia? prosze o opinie moż ektoś sie zna thx z góryz a odp pozdrawiam

bartol
06-11-05, 15:06
Jesli dobrze rozumiem to chodzi o ten przewod podajacy paliwo do filtra?
Wiec po jego odkreceniu i przekreceniu zaplonu powinno podac paliwko :roll:

redrac
06-11-05, 20:56
po samym jego odkreceniu chyba powinno paliwo sie wylac :) bynjamniej u siebie jak zmienialem filtr paliwa i odkrecalem to paliwo wytryslo nawet bez przekrecania stacyjki...

kubaty
06-11-05, 21:11
dzieki za zainteresowanie . już wszytsko jest oki. wyjąłem pompe paliwa .podłaczyłem ją w domu do zasilacza i w garnku z wodą . silnik pompy działał .ale woda lałą sie takim zaworkiem. pobawiłem sie napieciem cos strzeliło i pompa zaczęła podawać wode tamtędy którędy powinna. coś ten zaworek był przytkany powrotu paliwa? chyba.ale wsumie niewiem dlaczego sei zatkał . dziłą wszytsko normalnie narazie a co ciekawe to według ksiząki sprawdzałem to niby wszystko ok było dopiero jak wszytko wykręciłem to coś dało sie zrobic no i oczywiscie zauważyłem najpierw ze sie nieleje paliwo po odkręceniu odpowietrzacza czyli niepodaje paliwa a pompa sie kręci

stivenh
21-03-07, 16:58
mam tkai sam problem wyjalem pompe podlaczylem ja w domu i dzialala. Tylko ze kiedy sprawdzilem napiecie w tej kostce kotra doprowadza prad to okazalo sie ze pompa nie dostaje pradu wogole, zaprowadizlem auto do elektryka i czekam. Dam znac jak sie cos wyjani.

tomek_jaz
21-03-07, 21:38
Wiecie jaki przewód idzie do pompy paliwa w V generacji 1.3 silnik? Rozbebeszyłem próg, ale tam jest jakies 20 kabli hehe 10 wiedzialem do czego(swiatła itp..) ale reszty nie 5 pociachałem ale nie trafiłem:( I jak długo auto bedzie chodzić na paliwie jak pompa bedzie wylaczona?? pozdroo

MacK
21-03-07, 21:45
Wiecie jaki przewód idzie do pompy paliwa w V generacji 1.3 silnik?
w Twoim przypadku nie ma tam żadnego kabla

5 pociachałem ale nie trafiłem:(
:aloha: mozesz wszystkie przeciąć a pompa nadal bedzie chodzić, masz pompę mechaniczną wkręconą w głowicę

tomek_jaz
22-03-07, 09:08
O kurcze to niezle:( hehehe dobrze wiedzieć:):) Wiecie może jaki kabelek mozna na przycisk zrobic, aby jakieś zabezpieczenie było??

ivan667
23-03-07, 01:34
nic nie zrobisz bo pompa chodzi gdy silnik pracuje, masz ja przy glowicy wiec jak silnik sie kreci to ona dziala, przy lpg musisz miec poprostu troche zupy zeby jej nie zatrzec. no i oczywiscie elektrozawor paliwa za nia zeby nie zalewac gaznika przy pracy na lpg. ten typ tak ma

Efyr
23-03-07, 12:27
stivenh, poszukaj tematów na forum pod hasłem przekaźnik pompy

stivenh
23-03-07, 16:57
to nie jest przkeaznik pompy paliwa bo slychac jak dziala. Zreszta sprawa sie wyjanila jak zaprowadzilem autko do elektryka. Okazalo sie ze wiazka elektryczna kotra idze do pompy paliwa zostala stopiona bo jak ktos podlaczal alarm to zle zaizolowal kabel kotry po latach dal o sobie znac odcinajac prad przy pomipie paliwa. Teraz wszytko gra i buczy.


pozdro