Zobacz pełną wersję : alpine cda9812rb, tony srednie ogłuszaja
witam, tak jak w temacie nie moge ustawic srednich tonów w tym radiu, tony wysokie oraz srednie graja tak mocno ze az uszy krwawia, przy czym w takim wypadku bas jest mniej slyszalny. radio mam od piatku. wczesniej miałem kilka kenwoodów w tym KDC-BT92SD ale zostało skradzione. w keniu jakos lepiej/łatwiej sie ustawiało i dzwiek byl lagodniejszy ale chciałem sprawdzic wkoncu alpine i sam niewiem czy dobrze zrobilem
auto chonda civic aerodeck, glosniki w miejscach fabrycznych przód jbl cs2165c, tył jakies buszmeny giga 6x9(podciagniete do bagaznika)
brak wygłuszenia
z korekcja czasowa jeszcze nie moge sobie poradzic, dopiero dzis ustawialem radio, bo po wyjeciu kluczyka automatycznie mi sie resetowaly ustawienia. teraz jest ok. czy ktos moze mi poradzic w tej sprawie??pozdro
Sprawdź czy nie podłączyłeś głośników w przeciwfazie, choć efekt i tak nie powinien być aż tak męczący. Może sprzęt, który kupiłeś, jest zwyczajnie zepsuty? A może włączone jest filtrowanie dołu?
dzis troche sie bawilem i wydaje mi sie ze trzeba zwyczajnie ustawic czasówki itp itd, znalazlem instrukcje w jez angielskim, i tam jest opisane ze ustawia sie glosniki parami-odleglosci od siebie itp, wiec moze jest nadzieja ze dojde ładu, narazie ustawilem fader badziej na tył. jednak patrzac na moc radia to naprawde potrzeba dobrych glosników i dorego wytlumienia zeby to naprawde gralo. przednie glosniki graja basem mało nie wypadna z zawieszenia jednak jest on malo slyszalny przez brak wyciszenia, wiec glosniki mam dobrze podłączone. pozdro
Korekcja czasu nie wprowadza za wiele w równowadze tonalnej, może coś najwyżej lekko przesunąć, ale moim zdaniem nie szukasz tu gdzie trzeba. Jak głośnik mocno pracuje, a basu nie ma, to wskazuje jednak na przeciwfazę, a nie brak wygłuszenia. I nie, zapewniam, że to radio nie ma użytecznej mocy na poziomie takim jak chwali się Alpine, także niczym bym się w tej kwestii nie ekscytował. Nie potrzeba do tego ani super głośnika, ani super wygłuszenia.
Miałem 9813, wywalilem na nie kupę kasy i nigdy nie zagrało lepiej niż najtańszy Pioneer 2130 które wymieniłem na to cacko. Porównuje tu tylko moje wrażenia z odsłuchu.
by HUAWEI 😎
dlatego mówie ze moje wczesniejsze kenwoody graly inaczej(dla mnie lepiej) a alpine mialem do kupna w super cenie wiec kupilem.
juz ustawilem, gra ok. ustawialem radio na oryginalnej plycie (tiesto) i gra teraz naprawde dobrze, tak jak oczekiwalem. moze skusze sie jeszcze na jakies audisony na tyl, ale pomysle jeszcze czy warto tak inwestowac. dzieki za pomoc pozdrawiam
dodam jeszcze ze najprzyjemniej gralo wszystko na oryginalnym kaseciaku hondy ;) no ale to nie ta epoka...
Tzn. Gra Tak jak oczekiwałes czy tylko akceptowalnie.
Z ciekawości. Cym regulowane?
by HUAWEI 😎
nie meczy ucha, bas jest miesisty, sopran lagodny. przegladalem wszystkie ustawienia w tym radiu, troche wzorowalem sie instrukcja ale bardziej uchem. .doszedlem jak sie ustawia odstepy miedzy tweeterem a wooferem, ustawialem do momentu az zacznie pasowac mi dzwiek;), moze to smieszne ale odlaczylem 3 glosniki i czwarty ustawialem bez ingerencji tych trzech pozostalych. i tak z kazdym po kolei lewy p, prawy przod , lewy tyl i prawy tyl. tylko ze te BOSCHMANN ALX-993 z tylu graja slabo, niby maja chyba ponad 100w rms(na papierze) to chyba je wywale i wstawie w fabryczne miejsce jakies midbasy z moca do 50w rms. nie ma sensu podpinac pod radio glosnikow ktore sa znaczaco mocniejsze od radia. a i moze skusze sie na wzmak bo lezy u mnie sub jbl 220rms, obecnie podpiety pod audio w garazu.........;)
Też nie mogłem wyciągnąć sopran miałem Powerbasy pod wzamkiem Alpine V12. W końcu spalił się procek i mnie uwolnił od tego. Może, przy glośnikach za 4K zagrało by lepiej pod moje ucho. Od tego czasu omijam Alpine.
by HUAWEI 😎