PDA

Zobacz pełną wersję : cieknie olej

Devil
06-11-05, 12:04
Witam wszystkich!
mam maly problem, od pewnego czasu cos zaczelo mi smierdziec przy silniku, szukalem szukalem az znalazlem, olej pryskal mi na kolektor wydechowy, teraz moje pytanie.. skad on sie tam wzial, okukalem caly silnik i znalazlem. tuz za silnikiem przy filtrze powietrza jest mala plastikowa puszczeczka do ktorej podpietych jest kilka przewodow.. nie znam sie na tym wiec wsiadlame w autko i pojechalme do mechaniora. on stwierdzil ze to jest nieszczelna pompa paliwowa. Czegos tutaj nie rozumiem pompoa paliwowa.. ale skad olej... Prosilobym o pomoc bo nie moge patrzec na to jak caly silnik tonie w oleju... pozdro i czekam na jakies sugestie

hunter
06-11-05, 13:26
witam zgadza sie to pompa paliwowa a stąd olej bo to mechaniczna pompa przerabiałem to samo i siebie. Pompa najlepiej do wymiany, na razie mozesz sobie zaslepic ten fabryczny otworek w pompce przez ktory to własnie leci olej np przez wkręcenie srubki. pozdrawiam

Devil
06-11-05, 13:42
fajnie poszukam gdzies po hurtowniach nowej ale narazie cienko z budzetem wiec sprobuje pokombinowac... dziekoweczka

hunter
06-11-05, 15:48
nówka kosztuje ok 500 zł nie wiem czy warto lepiej pobujaj sie po szrotach to max ze 150zł dasz pozdro