PDA

Zobacz pełną wersję : regulacja gwintu

przemo0
17-01-17, 15:52
witam "dzwonię" z problemem nie mogę ruszyć regulacyjnego talerza w gwincie
po 1 jest on z plastiku
po 2 poprzedni właściciel walił chyba w to młotkiem i połowa "zaczepów" jest ułamana lub tak wyszlifowana że nie da się kluczem go złapać
po 3 jest możliwość wymiany tych dolnych talerzy którymi kręcimy gwint do góry bądź na dół na metalowy lub nawet następny plastikowy lecz z całymi "haczykami" do złapania kluczem?

i czy ktoś orientuje sie jak to się nazywa żeby sobie poszukać czy trzeba całość zwalać z auta i na stole go próbować kręcić?
juz po badaniach na podnośniku regulacj nie idzie.. zapikła sie i nie ma praktycznie za co złapać jest jakiś specyfik żeby ruszyło?

!markos
20-01-17, 09:05
Jak są plastikowe, to zwyczajnie je rozetnij, albo połam, a nowe dokup, albo zrób u tokarza. Daleko nie szukając: http://allegro.pl/nakretka-zawieszenie-gwintowane-gwint-kw-fk-weitec-i5138750721.html
I tak, chyba oczywiste jest, że łatwiej będzie to zrobić na stole, szczególnie, że demontaż amortyzatorów nie jest w tym samochodzie jakoś specjalnie mocno skomplikowany.

przemo0
20-01-17, 20:26
dziękuję bardzo :) właśnie o to mi chodziło żebym znał nazwę czego szukać na wiosnę wymienię je właśnie na takie metalowe w ocynku bo masakryczne wyglądają aktualnie...